Niye neyin karşılığında peşkeş çekildi

Niye neyin karşılığında peşkeş çekildi

GEBKİM OSB tarafından yaptırılıp Milli Eğitim’e bağışlanacak ana okulunun MEB’e ait arazi dururken Millet Bahçesi’ne konmasına HDP tepki gösterdi. Başkan Demir, “GEBKİM’e niye, neyin karşılığında peşkeş çekildi” dedi

“Dilovası Belediyesi kurulduğu günden bu yana bir türlü sanayicilerin denetiminden çıkmadı. Dilovası’nın sahil şeridi başta olmak üzere ilçenin dört bir yanı maalesef sanayicilere beş kuruş uğruna satıldı. Bu satışlar karşılığında Dilovası halkının hiçbir menfaati olmamıştır. Sadece Dilovası’nı yönetenlerin ve bir avuç yandaşının dışında kimsenin bir faydası olmamıştır.

YEŞİL ALANA BETON YIĞINI

Sahil şeritlerimiz bir bütün halinde limana çevrildi. Dilovası’nın diğer taraflarını da doğayı katlederek zehir saçan beton yığınlarına dönüştürdüler. Dilovası’nın hemen çıkışında, Dilovası’nın belki de tek nefes aldığı bir yerde bulunan Millet Bahçesi’nin ortasında bir alanın, yine neyin karşılığında GEBKİM’e peşkeş çekildiğine dair belediye başkanı kamuoyunu ve Dilovası Halkı’nı bilgilendirmelidir.

Yaptığımız araştırmalara, aldığımız duyumlara göre Dilovası Belediye Meclisi’nin AKP’li bazı üyelere bu konuda çok ciddi rahatsız olduklarını dile getiriyor.

MİLLİ EĞİTİM’İN ARAZİSİ VARDI

Dilovası’nda Millet Bahçesi’nin hemen alt tarafında Milli Eğitim’e ait boş arazi vardır. GEBKİM tarafından yaptırılan bu anaokulu bu arazi üzerinde yapılabilirdi. Elbette ki okullar, kreşler yapılmalı. Hiçbir itirazımız yoktur ama Milli Eğitim’in belirlediği alanlarda inşa edilmelidir.

GEBKİM, SABIKALI

Daha önce de ifade ettiğimiz gibi GEBKİM OSB, Dilovası’nı zehirlemek konusunda sabıkalı bir sanayi bölgesidir. Bizler çok iyi biliyoruz ki eğer GEBKİM ve emsalleri Dilovası’nda bir şey yapıyorlarsa bunun karşılığında mutlaka bir yerler peşkeş çekilmiştir.

KAHRAMAN’IN PROJESİNİ ŞAYİR SAHİPLENDİ

Musa Kahraman’ın belediye başkanlığı döneminde park alanı olarak yapılan, çöpün yanında olmasından dolayı kimsenin uğramadığı bu park alanı Hamza Şayir döneminde, kendi projesiymiş gibi Millet Bahçesi olarak adlandırılmıştır. Dilovası’nın tek yeşil alanı olan Millet Bahçesi bir sanayi kuruluşunun yaptırıp bağışlayacağı anaokulu gerekçesiyle yapılaşmaya açılmıştır. Bir kez daha Başkan Şayir’i açıklama yapmaya davet ediyoruz. Biz HDP olarak her zaman olduğu gibi bu tür haksızlıklara karşı halkımızla birlikte mücadele edeceğimizin sözünü veriyoruz.”

Öte yandan söz konusu yapılaşma sitemiz ve gazetemiz tarafından bir süre önce, “Sevabına anaokulu Millet Bahçesi’ne kondu” başlığı ile kamuyona duyurulmuştu. (Haber Merkezi)

https://www.gebzehaber.net/sevabina-anaokulu-millet-bahcesine-kondu-66845h.htm

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.