Ne değişmiş acaba ?

Ne değişmiş acaba ?

 

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin AKP’li Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ‘’Gebze, 10 yılda çok değişti’’ demiş.

Demiş demesine ama nasıl bir değişim yaşanmış, işte o konuda ayrıntı verememiş…

Başkan, üst perdeden konuşmayı seven, yaşça büyük olduğu genel başkanı ve diğer bazı bakanların kendisine gösterdiği hürmeti iyi değerlendirip, son 5 yılda hiçbir şey yapmadan ‘’ağabey’’ rollerinde yürüyüşler ve spor yaparak, bir de ‘’sözde Kocaeli modeli’’ni başka illerde anlatarak zaman geçirdi.

Bu konuda oldukça başarılı, AKP’nin ‘’vizyon sahibi başkan’’ diye vitrine koyduğu isim olmanın hakkını verdi.

Çok ileri gittim diye düşünmeyin, AKP, bir Melih Gökçek’,, bir Kadir Topbaş’ı değil İbrahim Karaosmanoğlu’nu ‘’vizyon sahibi örnek başkan’’ diye gezdiriyor diyar diyar.

Tabi, Karaosmanoğlu’nun Kocaeli’nde neler yaptığını, daha doğrusu neler yapmadığını bilmeyen diğer illerin halkı ya da AKP’li seçmeni, alkışlıyor, kutsuyor ve dediklerini harfiyen kaydetmeye özen gösteriyor.

Ne dersiniz, Recep Tayyip Erdoğan’dan sonra Genel Başkanlığa soyunur mu ?

Neyse, konutu dağıtmadan öze dönelim…

Karaosmanoğlu, yanına Adnan Köşker’i de alarak hemşehri dernekleriyle bir araya geldiğinde Gebze’nin şehircilik anlamında çok önemli mesafeler kat ettiğini söylemiş. İyi de, bunu nasıl yaptığını söylemeyi unutmuş.

Belediyenin asli görevleri sayılan dere ıslahları ve kanalizasyon sorununu gidermek, arıtma tesisi inşa etmek ‘’çok iş yapıldığı’’anlamına gelmiyor. Çünkü, genel bütçeden Büyükşehir Belediyesi’ne gelen devasa pay ile elbette öncelikli olarak bu yatırımlar yapılacaktı. Çünkü, bu yatırımlar sırasında kayıp kaçak tespit edilemez, isteyene istediği kadar kaynak aktarılabilirdi.

Öyle de olduğunu görüyoruz. Ama, buna rağmen ‘’Gebze 10 yılda çok değişti’’ deme pişkinliğini gösteriyorlar.

Karaosmanoğlu’nun ‘’büyüme ve gelişmişlik’’ kriterine bakar mısınız…

 “Gebze üreten bir kent ve hızla gelişiyor. 10 önce saatte sayılı aracın geçtiği yerlerden artık yüzlerce araç geçiyor. Bunun için yeni yollar, yeni kavşaklar açarak trafiği rahatlatıyoruz.’’

Gebze’de, son 10 yılda üretim ne kadar artmış acaba, bay başkan bunu söyler mi ?

Gebze’nin son 10 yıldaki ‘’gelişmişlik kriteri’’ nedir acaba paylaşır mı ?

Gebze’den geçen araç sayısının artması, yeni yollar ve yeni kavşaklar açılması halkın refah düzeyinin artması anlamına mı geliyor, buna ne diyecek ?

Yoksa, başkaları, yapılan bu yatırımların Gebze’deki sömürüyü daha da artıracağını, yoksulluğu sıçratacağını söylerse, genel başkanının her sıkıştığındaki tekerlemesinde olduğu gibi ‘’bu CHP mantığı mı’’ diyecek ?

Bay başkan, yeni döneme ilişkin gönderme yapmayı da ihmal etmemiş. Heyecanının kalmadığını daha nasıl itiraf etsin ki. Özenle karmaşık hale getirdikleri kent içi ulaşım sorununu çözmeyi öncelikli hedef diye anlatmış.

İzmit ve Gebze’de trafiği nasıl rahatlatacaklar belli değil. Geçen 5 yıllık sürede, bir oyalama taktiği olmaktan öteye gidemeyen bu sorunun çözümü, gelecek 5 yılın programında öne çıkartılmış.

Bir de ‘’toplu ulaşımı yaygınlaştıracağız’’ demiş. Nasıl olacak bu ?

Raylı sistem bulunmayan kent merkezlerine tramvay maketleri koyarak mı ?

Ya da, tanıtım kitaplarında seyirlik fotoğraflarla mı ?

Gebze insanının yaşamını ve yaşam koşullarını nasıl iyileştireceklerini söyleseler ya.

 

 

Bu yazı toplam 74 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi