Halil Yeni

Halil Yeni

Müzik Susturulamaz, Müzisyenler Susmaz

Müzik Susturulamaz, Müzisyenler Susmaz

Aynur Doğan'ın Kocaeli’de 20 Mayıs'ta gerçekleşmesi planlanan konseri AKP’li Derince Belediyesi tarafından iptal edilmişti.

 

Müzisyen Niyazi Koyuncu da Pendik Halk Eğitim Merkezi'nin 25 Mayıs'ta Sahil Meydanı'nda düzenleyeceği etkinlikte sahne almasının AKP'li Pendik Belediyesi tarafından engellendiğini duyurdu. Koyuncu, engellemeye ilişkin "Belediye, iptal gerekçesi olarak kurumlarının 'değer yargılarını ve görüşlerini' paylaşmayan bir müzisyenin, Pendik meydanlarında konser yapmasına müsaade edilemeyeceğini sunmuştur" ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 19 Mayıs etkinliğinde sahne alacağının duyurulmasının ardından Ümit Özdağ tarafından hedef gösterilen Apolas Lermi, iki konserinin iptal edildiğini açıkladı. Lermi, açıklamasında, "Malum kişinin beni hedef gösteren açıklamaları ve paylaşımları sonucu 29 Mayıs Denizli konserimiz Pamukkale Belediyesi tarafından, 11 Haziran Bostancı konserimiz organizasyon tarafından iptal edilmiştir.’’ dedi.

 

Isparta Uluslararası Gül Festivali'nde 3 Haziran günü gerçekleşecek Melek Mosso konseri, gericilerin hedef göstermesiyle birlikte belediye tarafından iptal edildi. Melek Mosso yaptığı açıklamada, "Ben bu ülkenin kadınıyım. Fikirlerimle, vizyonumla, hayallerimle her yeni gün geleceğe sanatımı işliyorum. Genci yaşlısı milyonlarca sevenim var. Bir kaç kendini bilmeze kalmadı benim ahlakımı sorgulamak, kadınlık onuruma laf atmak. Bu zihniyetteki insanlar kendi yüreklerindeki karanlığı ve sapıklığı bizim hayatımıza da sokmaya çalışıyorlar ama buna asla izin vermeyeceğim, VERMEYECEĞİZ… Ben Isparta’ya elbet gidecek ve şarkılarımı söyleyeceğim. Bugün olmazsa yarın sarılacak kalplerimiz" ifadelerini kullandı.

 

Kürt sanatçı Mem Ararat'ın da konseri Bursa Valiliği tarafından iptal edildi. Valilik tarafından yapılan açıklamada konserin 'kamu güvenliği' gerekçesiyle iptal edildiği bildirildi.

 

Ülkede son günlerde art arda gelen konser iptalleri ve yasaklarına sanatçılardan siyasetçilere kadar çok sayıda isim tepki gösterdi.

 

Geçtiğimiz günlerde ise 1134 müzisyen “Müzik Susturulamaz, Müzisyenler Susmaz” başlıklı ortak bir açıklama yayınladı. Açıklamada, "Bu ülkenin tek sahibi değilsiniz. Bu ülkenin sahibi hepimiziz ve bu ‘hepimiz’in içinde sizin kadar biz de varız. Bizler, yaratmak istediğiniz gri dünyayı her zaman şarkılarımızla, türkülerimizle danslarımızla gökkuşağının tüm renklerine boyamaya devam edeceğiz" denildi.

 

91 yaşındaki sanatçı Rüçhan Çamay’ın ilk imzacılarından olduğu bildiriye; Aynur Doğan, Belkıs Akkale, Burhan Şeşen, Bülent Ortaçgil, Cahit Berkay, Ceylan Ertem, Edip Akbayram, Erkan Oğur, İlhan Şeşen, İlkay Akkaya, Hayko Cepkin, Melek Mosso, Jehan Barbur, Athena, Redd, Babazula, Mor ve Ötesi, Zülfü Livaneli’nin de olduğu pek çok sanatçı imza attı.

 

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi ise konserleri yasaklanan tüm sanatçıları 20. Munzur Kültür ve Doğa Festivali'ne davet etti. Hiç anlamadılar ve yine anlayamayacaklar fakat bildiğimizi söylemekte yarar var. Müzik Susturulamaz, Müzisyenlerse Susmaz.

Bu yazı toplam 4596 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi