“Muhtarlık müessesi yapı taşlarından”

“Muhtarlık müessesi yapı taşlarından”

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyeğen 19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, “Mahalli idare birimi ve yerinden yönetim anlayışının temelidir” dedi.

Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyeğen yaptığı açıklamanın devamında, “Muhtarlık müessesi; Sosyal ve toplumsal hayatımızın geçmişten bugüne gelen önemli yapı taşlarından biri olup en küçük Mahalli idare birimi ve yerinden yönetim anlayışının temelidir. Muhtarlarımız; bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Vatandaşlarımız tarafından seçilen muhtarlarımız, görev yaptıkları köylerdeki ve mahallelerdeki sorunların çözümü, vatandaşlarımızın talep ve beklentilerinin yerine getirilmesi yolunda önemli birer hizmet noktasıdır.

 

“HİZMETLERİNDEN DOLAYI ŞÜKRANLARIMI SUNUYORUM”

Köylerde, mahallelerde gören gözümüz, duyan kulağımız, elimiz ve ayağımızdır. Devletimizin hizmet ve projelerinin yürütülmesinde son halkayı temsil etmesinin yanında, aynı zamanda vatandaşlarımızla doğrudan muhatap olmaları dolayısıyla onların seslerinin duyurulması açısından da ilk halkayı yine muhtarlarımız oluşturmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle muhtarlarımıza yapmış oldukları hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal etmiş muhtarlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyor, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum” dedi.

 

Haber: Ahmet Zeki AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.