MİLDEN Projesi GTÜ’de Tanıtılacak

MİLDEN Projesi GTÜ’de Tanıtılacak

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın milli imkanlarla üretilmiş denizaltı gemileriyle teçhiz edilmesi amacıyla uzun süredir başlatılması planlanan Milli Denizaltı (MİLDEN) Projesi, resmen başlatıldı.

NATO’nun en büyük ikinci denizaltı filosuna sahip olan Türkiye, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın yerli imkânlarla üretilmiş denizaltı gemileriyle teçhiz edilmesi amacıyla, Milli Denizaltı (MİLDEN) Projesi'ne resmen başladı.
MİLDEN Projesi kapsamında geliştirme faaliyetleri başlatılan Milli Denizaltı’ların 2030’lu yılların ikinci yarısından itibaren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterine alınacağı tahmin ediliyor.
Yeni Tip Denizaltı Projesi kapsamında hâlihazırda inşa faaliyetleri devam eden ilk denizaltı 2022 yılında, son denizaltı ise 2027 yılında Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na teslim edilecek.
 Tersanede üretilecek 66 metre boyundaki ve 13 metre yükseklikteki denizaltıların su üstü deplasmanı bin 845, su altı deplasmanı ise 2 bin 13 ton olacak. Denizaltılar bir yıl faz farkıyla Gölcük Tersanesi'ndeki fabrikada inşa edilecek. 3 sene sonra aynı anda değişik seviyede 3 farklı denizaltı inşası devam ediyor olacak. Yapım sürecinin başlamasından yaklaşık 60 ay sonra denizaltının ilkinin deniz tecrübeleri tamamlanarak donanmaya teslim edilmesi planlanıyor.
PROJEYİ GTÜ’DE ANLATACAKLAR
16 Ocak 2020 Perşembe günü saat: 10:00 – 11:30 arasında GTÜ Kongre ve Kültür Merkezi Kırmızı Salonda, MİLDEN Projesi hakkında, Projede görevlendirilen Mühendisler tarafından, GTÜ’nin Lisans/Lisansüstü öğrencileriyle beraber tüm akademik ve idari personeline bilgilendirme semineri yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.