Meteoroloji'den 21 İl için uyarı! Aralarında Kocaeli var mı?

Meteoroloji'den 21 İl için uyarı! Aralarında Kocaeli var mı?

Önümüzdeki hafta batı bölgelerinde sıcaklıklar artarken kuzey kesimlerde sağanak yağış doğuda ise kar yağışının etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahminler doğrultusunda 21 il için sağanak yağış uyarısında bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yapmış olduğu değerlendirmeler sonucu 21 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. İşte sarı kodu uyarısında bulunan iller ve yurt genelinde önümüzdeki hafta beklenen hava olaylarına dair detaylar...

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Bolu, Çankırı, Erzurum, Giresun, Hakkari, Kars, Kastamonu, Muş, Rize, Sinop, Trabzon, Van, Zonguldak, Bartın, Ardahan, Karabük ve Düzce için sarı kodlu uyarıda bulundu. Pazar yağış kuzey kesimlerde var, yeni haftada sıcaklık batıda artmaya başlayacak. İstanbul biraz bulutlu ve soğuk, 14 derece, pazartesi güneşli bir gün. Ankara'da yağış kısa süreli, sıcalıklık 8 derece. İzmir güneşli 18, bursa parçalı bulutlu 15 derece. Antalya açık 20 derece. Marmara'da Kocaeli, Sakarya kesiminde kısa süre yağmur var, Trakya ve Balıkesir'de hava daha açık, Edirne 14, Kocaeli 13, Balıkesir 15 derece.

BU HAFTA ILIK GEÇECEK

Yeni hafta daha ılık geçecek. ç Anadolu'da Konya Niğde kesimi güneşli, kuzeyde, Çankırı, Yozgat, Sivas arasında ise yağış var. Eskişehir 11, Kayseri 8, Sivas 5 derece. Ege güneşli ama akşamları ayaz var, rüzgar hafif, Denizli 16, Muğla 15, Kütahya 12, Bodrum 19 derece. Pazartesi sıcaklık 2-3 derece daha yüksek olacak. Akdeniz'de Isparta, Mersin kesimi açık, Kahramanmaraş, Hatay tarafı ise daha kapalı. Adana 19, Kahramanmaraş 14, Isparta açık 13 derece. Güneydoğu'da yağış Diyarbakır, Batman, Mardin tarafını daha fazla etkiliyor. Gaziantep 14, Diyarbakır 10 derece.

Karadeniz soğuk ve yağışlı, bölge genelinde yaylalara kar yağıyor. Bolu 5, Samsun ve Trabzon 8 derece. Doğu Anadolu'da sağanaklar sürüyor, Erzurum ve dağlara kar yoğun yağıyor. Erzurum 0, Malatya 10 derece.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.