Merhamet erdemdir projesinde kuşları yuvalandırdılar

Merhamet erdemdir projesinde kuşları yuvalandırdılar

Gebze Anibal Anadolu Lisesi öğrencileri “Merhamet erdemdir” adlı Bakanlık destekli proje kapsamında Gaziler Dağı Milli Parkı’nı kuş yuvaları ile donattı

 

img-9909.jpg

Gebze Anibal Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli Gençlik Projeleri Destek Programı çerçevesinde Gaziler Dağı Milli Parkı’nı kuş yuvaları ile donattı. Anibal Anadolu Lisesi Müdür yardımcısı Murat Kargı’nın yürüttüğü “Merhamet Erdemdir”  adı verilen projenin ilk ayağında öğrenciler tarafından yapılan kuş yuvaları Gaziler Dağı Milli Parkında ağaçlara asıldı.

UZMAN DESTEĞİYLE

img-9872.jpg

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürü İlker Özoğlu, Gölcük Şefi Songül Çetin, Gebze Gençlik Merkezi Müdürü Köksal Turan, Gebze Anibal Anadolu Lisesi Müdürü Turan Atilla, Anibal Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, Gençlik Merkezi gönüllüsü gençlerin katıldığı etkinlikte uzmanların yardımıyla yapılan kuş evleri ağaçlara asıldı. Kış mevsimin yaklaştığı bu günlerde hayvanların kendine bir yuva edinmeleri için öğrencilerin gösterdikleri gayret görülmeye değerdi.

 

İKİNCİ ETABA GEÇTİLER

“Merhamet Erdemdir” projesinin ilk ayağını başarıyla bitiren gençler şimdi ikinci etap çalışmalarına başladılar. Bu aşamada öğrenciler Gebze Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde ilerleyen günlerde Eskihisar’da çöp toplama ve doğada yaşayan kedi ve köpeklerin barınmaları için yaptıkları kedi ve köpek evlerini dostlarımızın kullanımına sunacaklar.

 

ANİBALLİ OLMAK AYRICALIKTIR 

Okul Müdürü Turan Atilla, “Bizim okul olarak sloganımız Aniballi olmak ayrıcalıktır. Öğrencilerimiz de bizim için çok ayrıcalıklı. Belki de günümüzde dünya insanlığının en çok ihtiyaç duyduğu merhamet duygusunu, gençlerimizde görmek bizi son derce mutlu ediyor. Geleceğimiz adına ümitleniyoruz. Çocuklarımıza ve bizimle seve seve işbirliği yapan Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Kocaeli Şube Müdürlüğü’ne, Gebze Gençlik Merkezi Müdürlüğü’ne projemizin diğer aşamalarında bizlere destek verecek olan Gebze Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.