Memur-Sen değil, Malum-Sen

Memur-Sen değil, Malum-Sen

Yaşam içindeki gerçekler, bazen kara mizah yapılmasını gerektirir. Çünkü, yaşanan gerçeklerle örtüşmez ama birileri örtüşmüş gibi göstermeye çalışırlar.

Ocak ve Temmuz ayları geldiğinde, kamu çalışanlarının maaşlarına yapılacak zamlar, yeni bir kriz başlığı oluşturur. Ve herkes çok iyi bilir ki,işveren konumundaki devlet, torbanın ağzını sıka sıka neredeyse ‘’bir şey istemeyin’’ demeye getirir. Kamu çalışanlarının örgütlü olduğu bazı sendikalar da, aynı söylemi dillendirir ve oturduğu masada bazen sıfır zamma imza atacak kadar yandaşlaşır.

İşte, bu anlayışın ülkemizdeki adı Memur-Sen olarak dillendirilir. Ama, bana kalırsa, söz konusu konfederasyona Memur-Sen yerine daha çok yakışan sıfat MALUM-SEN’dir.

Çünkü;

Hükümetin Paydaş Sendikası konumundaki MALUM-SEN, kamu çalışanlarının ekonomik ve sosyal haklarının geliştirilmesi amacıyla 2014 ve 2015 yılı için yaptığı toplusözleşmede, çalışanları mağdur edecek imzayı atmıştır. Hükümet önerisinin daha altında bir zammı imzalayarak, memurun ocağına incir ağacı dikmiştir.

Bankamatikten maaş alan kamu çalışanları, 15 Temmuz’da kartlarını taktıklarında, yılın ikinci yarısında maaşlarına bir kuruş bile zam gelmediğini gördüğü kanaatindeyim. Sadece maaşta değil, sabit ek ödeme ve aile yardımı gibi ödemelerde de zam görülmedi.
Hükümetin verdiği yüzde 3+3 zam ile enflasyon farkını bile istemeyen, MALUM-SEN, hangi yüzle üyesinin karşısına çıkar anlamış değilim…

MALUM-SEN,toplu  sözleşme yapma yetkisini kötüye kullanmıştır. Hükümetin paydaşı bu konfederasyonun yöneticileri, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini korumak, genişletmek, geliştirmek yerine, sosyal haklarını daraltan  toplusözleşme imzalamıştır.

Oysa, hiç pazarlık yapmayıp hükümetin açıkladığı yüzde 3+3 zamma bile razı olsalardı, bugün enflasyon farkı olarak yüzde 2.7 daha zamlı maaş alacaktı kamu çalışanları.

Kısacası, kamu çalışanlarına kirli bir oyun oynandı…

MALUM-SEN, 2014 yılını kamu çalışanlarına  zehir etmiştir.

Kamu çalışanı, enflasyon karşısında kaybetmiştir. Bu yüzden, MALUM-SEN’in yol açtığı bu felaketi hiçbir kamu çalışanı unutmamalıdır.

Hesaplarında, akıllarında ve imzalarında kamu çalışanı bulunmayan MALUM-SEN’in yol açtığı bu felaketi hiçbir kamu çalışanı unutmamalı, aklından çıkartmamalıdır.

Sadece unutmamak yetmez, MALUM-SEN’in 2014 yılında kamu çalışanları aleyhindeki imzasının hesabı sorulmalıdır.

MALUM-SEN’e inanan üyeleri, bu durumu, kendilerine iki yüzlü davranan, hükümetin teklifinden daha düşük bir zamma imza atanların yanlarına kar bırakmamalıdır.

Özcesi;

 

MALUM-SEN’nin, kamu çalışanlarının gelecekleri ile daha fazla oynamalarına izin verilmemelidir. Hiçbir üyesi ve diğer kamu çalışanları zulme boyun eğmemelidir.

Bu yazı toplam 79 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi