Halil Yeni

Halil Yeni

Mazlum Aksu Kütüphanesi Kuruluyor

Mazlum Aksu Kütüphanesi Kuruluyor

Ölüm varsa bu dünya da sonsuzlukta var.  Örneğin anarak.  Anlatarak. Unutmayarak. O güzel insanların yasarken taşıdığı düşleri ve düşünceleri onlar gittikten sonra da ileriye taşıyarak. Çünkü unutmamak için geçmişi ve yaşatmak için zamansız gidenleri, verilen her emek en büyük teselli oluyor geride kalanlara. İşte bu yüzden kuruluyor Gebze’de bir kütüphane, Mazlum Aksu adına. 

Şüpheli asker ölümlerinin arttığı o yıllarda Elâzığ’dan bir askerin daha ölüm haberi gelmiş, 21 Şubat 2013 perşembe günü 20 yaşındaki Mazlum Aksu adlı askerin intihar ederek yaşamına son verdiği ailesine bildirilmişti. Ölüm zifiri bir karanlık gibi çökmüştü üzerine gecenin. 
 
Darıca da yaşayan aileye açıklama yapan askeri yetkililer Aksu’nun ölümüyle ilgili G3 silahını sol şakağına dayayarak intihar ettiğini, son üç gündür de psikolojik sorunlar yaşadığını söylemişti. 

Ailesi bu açıklamayı reddederek çocuklarının intihar etmiş olabileceğini kabul etmedi.  Çünkü Mazlum devrimciydi ve karşısına çıkan bütün zorluklarla baş edebilecek güçte ve sabırda biriydi. 
 
Ayrıca oğullarının bir ay önce izne geldiğini ve hiçbir sorununun olmadığını bildiren baba Mahmut Aksu intihar ettiği bilgisi verildiği günün önceki günü oğluyla konuştuğunu ve sesinin çok iyi geldiğini söylemişti.  Yaşanan şüpheli ölümle ilgili soruştur açıldı fakat aile açısından hiçbir sonuç alınamadı. 

Aradan yıllar geçti. Mazlum Aksu her ölüm yıl dönümünde ailesi, sevdikleri ve yoldaşları tarafından anıldı, anlatıldı, unutulmadı. Bende anısına küçük bir katkı sunarak Mazlum’un hikâyesini ‘’Zamansız Ölümler Ülkesi’’ kitabımda yazdım. Ailesiyle tanıştım. Paylaştım. 

EMEK Partisi Gebze ilçe örgütü ise yeni ilçe binalarına taşınırken Mazlum Aksu adına bir kütüphane kurulmasına karar verdi. Bu kütüphaneyle birlikte Mazlumun adı öykülerin, romanların, şiirlerin arasında dolanacak. Mazlum şimdi böyle yaşayacak.   

Mazlum’un dostları çalışmalara başladı. Bu yazıyı okuyanlarda çorbada tuzum, kütüphanede bir kitabın bulunsun diyorsa Hacı Halil Mahallesi, 1223 Sokak, Berk İş hanı, No:1, kat: 4 Gebze Kocaeli’nde ki adresine giderek yada posta yoluyla kitap göndererek Mazlum Aksu’nun anısı adına katkı suna bilir. 

Kütüphane fikrini düşünen, emek veren, kitap gönderen herkesin aklına ve yüreğine sağlık. Açılışta görüşmek dileğiyle… 

Bu yazı toplam 4068 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi