Halil Yeni

Halil Yeni

Maya Sanat Atölyesi Açıldı

Maya Sanat Atölyesi Açıldı

Bazen yaşadığımız kentlere isyan ediyor, orada ikamet ettiğimiz için üzülüyoruz. Yapmak istediğimiz onlarca şeyi yapamıyor, aradığımız birçok ihtiyacı bulamıyoruz.

Örneğin kültür sanat alanında değerli şeyler üretiyoruz fakat üretimlerimizi sunacak sergi salonlarımız yok denecek kadar az. Olanlarsa bürokratik engellere takılı…

Resim, heykel, tiyatro ya da söyleşi gibi sanat çalışmalarımızı yapacağımız mekânlar, bizi besleyecek insanlar olmadığı için yazmaya, söyleşmeye, çizmeye küsüyor, içimizde ki üretkenliği kalbimizin derinliklerine gömüp susuyoruz. Sonra adı duyulmamış nice yetenek gibi kaybolup gidiyoruz.

***

Fakat tüm bu olumsuzluklara karşı, yüzünü güneşe çeviren kimi cesur insanlar ülkenin ve halkın kültürel gelişimine katkı sunmak, geleceğini aydınlatmak ve sanatçı adaylarının elinden tutup onları ışığa çıkartmak için kararlılıkla bir şeyler yapıyor. Hacer Özer’de onlardan biri.

1993’te doğdu Hacer… İlköğretim ve Liseyi Gebze'de, Üniversiteyi de Sakarya da tamamladı. Mezun olduktan sonra çok iyi firmalarda kariyer yapıp çok iyi paralar kazanma düşüncesine sahipti. Fakat hayat onu harikulade bir biçimde yanıltacak, mutluluğu öykü yazarlığında bulup, kendini tiyatro sahnelerinde var edecekti. Yedi yılın sonunda kurumsal çalışma hayatına elveda edip düşünü kurduğu bir atölyeyi hayata geçirdi.

‘’Maya’’ adını verdiği sanat atölyesi geçtiğimiz günlerde güzel bir kokteyle açılışını gerçekleştirdi. Açılışa atölye öğretmenlerinin yanın sıra öğrenciler, sanatseverler ve mahalle sakinlerinden çok sayıda kişi katıldı. Gözlerinde ki ışıltı ve sesinde ki heyecanla konukları selamlayan Özer, yaptığı açılış konuşmasıyla konuklara duygulu anlar yaşattı. Sanatsal yolculuğunda karşılaştığı zorlukları dile getiren Özer, karşısına çıkan tüm engellere rağmen büyük bir özveri ve cesaretle nasıl yol aldığını anlattı.

Peki Maya Sanat Ayölyesi’n de neler olacak? Kum boyası ile resim etkinlikleri, aroma terapi ve doğal parfüm atölyesi, seramik boyama, çocuklar ve yetişkinler için drama atölyeleri, mum, punc, resim, sulu boya, ahşap boyama, akrilik ve masal atölyeleri alanında uzman eğitmenler tarafından verilecek. Talep ve ihtiyaca göre de bu güzel atölyelerin yanına yeni atölyeler eklenecek.

Peki Maya Sanat Atölyesi nerede? Altayçeşme mahallesinde bulunan Maltepe belediyesine sırtınızı verdiğinizde sizi Gülcihan Sokak karşılayacak. Sokağı adımlarken evlerin önlerinde ki ağaçları görünce mutlu olacak, karşınıza çıkan sokak hayvanlarının başını okşayacak ve sokağın sonuna doğru harika bir turuncu ile karşılaşacaksınız. Bu Maya’nın turuncusudur. Sizi bir Akdeniz sıcaklığıyla sarıp sarmalayacak.

Bu yazı toplam 16277 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi