Maşukiye Nerede? Maşukiye Nereye Bağlı, Maşukiye'ye Nasıl Gidilir?

Maşukiye Nerede? Maşukiye Nereye Bağlı, Maşukiye'ye Nasıl Gidilir?

Şehrin gürültüsünden ve kirli havasından bunalan, temiz havada, kafa dinleyip eşsiz doğal güzellikleri görmek isteyenlerin son yıllardaki rotası Maşukiye oluyor. Sosyal medya hesaplarında paylaşılan fotoğraf ve videoların büyüsüne kapılan bir çok kişi, internet arama motorlarında “ Maşukiye nerede?, Maşukiye'ye nasıl gidilir? Maşukiye'de ne yapılır? Maşukiye'de ne yenilir? Sorusunun cevaplarını arıyor. Bütün sorularınızın cevabı bu haberde...

Son yılların en gözde mekanlarından birisi ise buz gibi suların aktığı, yeşilin her tonunun yer aldığı, temiz havası ve eşsiz doğası ile Maşukiye Mahallesi ve Köyü oluyor. Peki, Maşukiye Nerede? Maşukiye'ye nasıl gidilir? Maşukiyede ne yapılır? İşte tüm buu soruların cevabını sizler için derledik.

MAŞUKİYE NEREDE?
Doğaseverlerin son yıllardaki en uğrak noktası haline gelen Maşukiye'ye gitmek için pek çok ulaşım aracını seçebilirsiniz. Maşukiye, Kocaeli ilinin merkeze en yakın ilçelerinden biri olan Kartepe İlçesindedir. Merkeze yaklaşık olarak 20 km mesafede bulunur. Maşukiye, Soğuksu ve Çınarlı adı verilen iki mahalleden oluşur. Yine her gün yüzlerce insanı ağırlayan Sapanca Gölü ile Kartepe arasında yer alan eşsiz güzellikte bir bölgedir.

MAŞUKİYE'NİN TARİHİ
Maşukiye 1864 senesinde gerçekleşen Kafkas Rus Savaşı sırasında gelen Öçbe Murat ve Çerkezler tarafından kurulmuştur. Köyün çok eski dönemlerdeki ismi ise Voçbe Hable'dir. Geçmişi olan bu yer günümüze aşık anlamına gelen Maşuk kelimesinden türetilen Maşukiye adı ile anılmaktadır. Osmanlı mimarisine özgü olarak yapılan bazı konaklar hala bölgede varlığını devam ettirmektedir. 93 Harbinde Batum'dan gelen Mahbe isminde bir grup da yine buraya yerleşmiştir. Tarihten bu yana oldukça göç alan yerler arasında bulunmaktadır.

MAŞUKİYE'YE NASIL GİDİLİR?
Her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip olaan Maşukiye son yıllarda turizm açısından da dikkatleri üzerine çeken bir bölgedir. Yılın her döneminde Kartepe Kayak Merkezi, Sapanca Bungalov Evler ve Sapanca Gölü yerli ve yabancı binlerce turisti ağırlamaktadır. Maşukiye, aynı zamanda organik ürünleri ve bölgede yer alan çok sayıda alabalık restoranları ile dikkat çekiyor. Peki, Maşukiye'ye nasıl gidilir? Bölgeye farklı güzergahlardan ulaşım sağlayabilirsiniz Ulaşım için hem karayolu hem de demiryolu tercih edilebilir. Bunun yanında E-5 ya da TEM otoyolu da kullanılabilmektedir. Kişiler toplu taşıma araçları ile bölgeye ulaşabilecekleri gibi kendi özel araçlarıyla da ulaşım sağlayabilir. Ankara, Bolu ve İstanbul gibi illerden gelmeyi düşünüyorsanız TEM otoyolunu kullanmanız gerekiyor. İlk olarak Kocaeli'ne gelmeli ve buradan da Adapazarı'na dönerek Sapanca sapağına ulaşmanız gereklidir. 10- 15 dakika daha ilerlediğinizde rahatlıkla Maşukiye'ye ulaşmanız mümkündür.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.