Marmara’da en yüksek sıcaklık Kocaeli’de ölçüldü

Marmara’da en yüksek sıcaklık Kocaeli’de ölçüldü

Türkiye'de bu yılın kasım ayında en yüksek sıcaklık 32,3 derece ile Muğla'nın Milas ilçesinde, en düşük sıcaklık ise sıfırın altında 10,2 derece ile Erzurum'da ölçüldü. Marmara Bölgesinde ise en yüksek sıcaklık Kocaeli’de kaydedildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, geçen ay ortalama sıcaklık yurdun bazı bölgelerinde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Türkiye genelinde, 1991-2020 yılları arasında 9,3 derece ölçülen kasım ayı ortalama sıcaklığı, bu yılın kasım ayında 11,4 derece olarak kaydedildi. Bu yılın kasım ayında en düşük sıcaklık sıfırın altında 10,2 derece ile Erzurum'da, en yüksek sıcaklık ise 32,3 derece ile Muğla Milas'ta tespit edildi.

 

MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE

Marmara Bölgesi'nde ortalama sıcaklıklar, Bilecik, Balıkesir çevrelerinde mevsim normalleri civarında, diğer kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşti. Bölgenin kasım ayı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 11 derece, geçen ay ise 13,6 derece ölçüldü. Bölgede en düşük sıcaklık 0,1 dereceyle Lüleburgaz'da, en yüksek sıcaklık ise 29,3 dereceyle Kocaeli'de kaydedildi.

 

Haber: Barış AYAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.