Marangoz dedesinin izinden gidiyor

Marangoz dedesinin izinden gidiyor

Ailesinin büyük bölümü keresteci ve marangoz olan genç işletmeci Emine Kurt, özel tasarımların yanı sıra eski ahşap ürünleri Kocaeli'deki atölyesinde yeniden işleyerek, marangoz dedesinden aldığı sancağı taşıyor.

İşletme ve muhasebe eğitimi almasına rağmen ahşaba olan tutkusundan vazgeçmeyen 34 yaşındaki Emine Kurt, Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde 130 metrekarelik atölye kurdu.
Gerektiğinde eline çekiç ve çivi alan, zımpara yapan, dedesinin hediyesi marangozhane makinelerinde ahşaba şekil veren Kurt, ürünlerini işletmesinin kafeterya bölümünde satışa sunuyor.
Ahşap boyama ve takı tasarımı eğitimleri de veren Kurt, yaptığı ürünlerle takdir topluyor.
AHŞAP BOYAMA VE AHŞAP İŞÇİLİĞİ
Genç işletmeci Emine Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ahşap boyama ve ahşap işçiliğinin ailesinde köklü bir geçmişe sahip olduğunu, bu mesleğe hobi olarak adım attığını söyledi.
"Babam keresteci, dedem marangoz. Hep ağacın, ahşabın içindeydim." diyen Kurt, ahşap boyamayla başladığı mesleğinde ilk iş yerini 7 yıl önce İzmit'te açtığını, sonrasında asıl istediği alana, ağaca yöneldiğini anlattı.
Ortağıyla bir atölye kurarak ailesinin de desteğiyle marangozluğa başladığını vurgulayan Kurt, ağaç üzerine tasarımlar yaptıklarını, hem ağaç hem ahşap boyamanın bir arada olduğu konsept oluşturduklarını, aynı zamanda dünya kahvelerinden sunum yapabildikleri bir kafeterya köşeleri olduğunu kaydetti. 
SIFIR ATIKLA 
Sıfır atık projesine destek olarak geri dönüşüm çalışmaları yaptıklarına da belirten Kurt, "Özellikle çalışan kadınlar eğitim almak istiyor. Bir mola, bir nefes almak isteyen çalışan kadınlar tercih ediyor. İç ve dış mekan dekorasyonları da yapıyoruz. Masa, sandalye, sehpalar, tasarım ürünler, özel siparişler, özel tasarımlar yapıyoruz. Amacımız, piyasada olmayan, hayal ürünü, insanların da sevebileceği ama özel olan şeyleri üretmek, insanlara özel alan yaratmak." diye konuştu. A.A
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.