Kule Deresi İncelendi: Atık yok ama kirlilik var!

Kule Deresi İncelendi: Atık yok ama kirlilik var!

Kocaeli Kartepe İlçesinde geçmekte olan, Kule Deresi ile ilgili basında yer alan kirlilik haberleri üzerine, bölgede incelemelerde bulunuldu. Yapılan incelemeler sonucunda, dereye iddia edildiği gibi sanayi atığı dökülmediği ancak kirlilik olduğu ortaya çıktı.

Kartepe İlçesinde oturan vatandaşlar, bölgeden geçmekte olan Kule Deresi'nin sanayi atıkları ile kirletildiğini öne sürdü. Dereden çekilen videoların basın kuruluşları ile paylaşılıp haber olarak yayınlanması üzerine, ilgili birimler harekete geçti. Yapılan incelemler sonucunda ise, dereye herhangi bir sanayi atığı bırakılmadığı, ancak bulanıklı ve çöp olduğu tespit edildi.


VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konu ile ilgili olarak Kocaeli Valiliği tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “ İlimiz Kartepe İlçesinde Kule Deresinde yaşanan kirlilik konusunda basında yer alan haberlerle ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından yapılan incelemelerde; Haberlerle ilgili olarak 02.04.2024 tarihinde, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz ve İSU Genel Müdürlüğü teknik personelleri tarafından yapılan incelemede; derede herhangi bir sanayi atığı olmadığı, derenin mahalle tarafından gelen kısmında bulanıklık ile çöp vb. malzemelerin olduğu tespit edilmiş ve İSU Genel Müdürlüğü ekiplerince Kule Dere'de temizlik çalışmaları yapılmıştır. 04.04.2024 ve 05.04.2024 tarihlerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından yapılan denetimlerde; Kule Dere'de herhangi bir kirliliğin bulunmadığı tespit edilmiştir. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğümüzce bölgede denetimlere devam edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur.”

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.