KSO’dan “Mesleki Yeterlilik Sınavına destek”

KSO’dan “Mesleki Yeterlilik Sınavına destek”

Kısa adı “MEYBEM” olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş  tarafından, Kocaeli Sanayi Odası (KSO)öncülüğünde organize edilen Mesleki...

Kısa adı “MEYBEM” olan Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezleri A.Ş  tarafından, Kocaeli Sanayi Odası (KSO)öncülüğünde organize edilen Mesleki Yeterlilik Belgesi sınavları kapsamında 2016 Yılında Çelik Kaynakçı, CNC Programcısı, Metal Sac İşleme, Makine Bakım sınavları gerçekleştirildi.

KSO Sanayi Destek Merkezi “ SADEM” 2017 yılında da Yeni talepleri değerlendirmeye devam edecek.03-04 Şubat 2017 tarihlerinde Metal Sac İşlemeci, Makine Bakımcı mesleğinde çalışan 66 işçiye eş zamanlı olarak sınav yapıldı. “Met Mühendislik” ve” Ertuğ Reklam” firmalarında gerçekleştirilen sınavlarda KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu ve Genel Sekreter Memet Barış Turabi sınav alanında yerinde incelemeler yaparak ilgili firmalara destekte bulundu.

Zeytinoğlu Mesleki Yeterliliğin önemini bir kez daha vurgulayarak amaçlarının; işçilerin çalıştıkları işle ilgili teknik kapasitelerini artırmak, ekonomi için büyük kayıplara neden olan iş kazalarının önüne geçmek ve firmaların yasal zorunluluklarını tamamlamasını sağlamak olduğunu belirtti.

CEZA YAPTIRIM  UYGULANACAK

Belgesiz çalışanlar için işverenlere idari para cezası uygulanmaya başlanacaktır. Sınav ve belgelendirme masrafları ise devlet tarafından karşılanacaktır. Bu doğrultuda, 1 Ocak 2017 tarihine kadar işverenlerin çalışanlarını belgelendirmeleri gerekmektedir. Yeni yıldan itibaren yapılacak teftişlerde iş müfettişleri tarafından MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu bulunan 40 meslekte belgesiz çalışanlar için işverenlere, her bir çalışan için 500 TL idari para cezası uygulanacaktır. 24 Mart 2017′den itibaren de 8 meslekte belgesiz çalışanlar için işverenlere idari para cezaları uygulamasına başlanmıştır.1 Ocak 2017 itibariyle uygulanmaya başlayan cezalar Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişleri tarafından yapılacak denetimlere göre uygulanacaktır. Müfettiş raporuna istinaden cezalar Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından işverene tebliğ edilecektir. Tebliğ edilen cezaların işverence bir ay içerisinde ödenmesi gerekmektedir.

BELGE NASIL ALINACAK?

MYK tarafından yayımlanan ulusal yeterliliklere göre mesleki yeterliliğini belgelendirmek isteyenler, MYK Mesleki Yeterlilik Belgesi sahibi olmak için KSO’ya  başvuru yapabileceklerdir. Başvurusu alınan adaylar, Mesleki Yeterlilik Onaylı kurum MEYBEM’e bildirilerek sınava tabi tutulup başarılı oldukları taktirde belge almaya hak kazanacaklardır. Mesleki Yeterlilik Başvurusu Yapmak İçin Sanayi Destek Merkezi (SADEM) 0262 315 80 89 [email protected]  telefon numarası ve mail adresinden ulaşabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.