KSBL İtalya’da

KSBL İtalya’da

Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde Erasmus+ Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar kapsamında yürütülmekte olan Multi-perspective Approach towards e-learning isimli projenin üçüncü eğitim-öğretim faaliyetleri İtalya’da gerçekleştirildi.

Gebze Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi tarafından gerçekleşen faaliyetle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İtalya'daki ortağı ev sahipliğinde gerçekleştirilen bu faaliyet, uzaktan eğitim sürecinde kullanılabilecek online ders materyalleri geliştirme metodolojilerini ve ortak okullar tarafından uzaktan eğitim amacı ile kullanılmakta olan iyi uygulamaların karşılıklı değişimini kapsamaktadır. Faaliyete proje koordinatörü okulumuzdan ve ortak okullardan öğretmenler katılım sağlamışlardır.  Faaliyette tüm okullar tarafından hazırlanmış olan kurumsal ve ülkelere ilişkin raporlar sunuldu. Ayrıştırılmış raporların ardından ortaklıkta yer alan kurumların tamamına ilişkin durumu analiz eden kapsamlı bir karşılaştırmalı rapor hazırlanmış olup uzaktan eğitim sürecinde, okullar tarafından geliştirilen ve kullanılan dijital materyal geliştirme ve var olan ders materyallerinin online eğitim süreçlerine uyarlanması konularındaki iyi uygulamalar paylaşıldı.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Ayrıca dünyada ve Avrupa'daki mevcut durum ile ilgili ülkelere göre incelemelerde bulunulmuştur. Ayrıca ev sahibi okulun bu konuda özel eğitimi bulunan kilit personelleri ve davet ettiği uzmanlar tarafından; bu eğitim öğretin faaliyetinin temel konusu olan alanda eğitimler verilmiştir. Tüm okullar için kullanılabilir olan iyi uygulamaların ve araçların tespiti ve bu amaçla ihtiyaç duyulan teknik ve pedagojik bilgiler konularında fikir alışverişi yapıldı” denildi. Kanuni Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ali Temizel, bu faaliyet sayesinde uzaktan öğretim sürecinde kullanılabilecek dijital materyallerin geliştirilmesi ve mevcut eğitsel materyallerin online eğitim uygulamalarına nasıl entegre edilebileceğime ilişkin elde edinilen bilgi, beceri ve tecrübelerin önce kurumsal, yaygınlaştırma faaliyetleri ile birlikte ise yerel ve ulusal çapta tüm öğretmenlere faydalı olması dileğinde bulundu ve projede emeği geçen tüm öğretmen ve idarecilere teşekkür etti. 

 

okul-2-004.jpg

 

okul-3-001.jpg

 

okul-4-001.jpg

 

Haber: Hanifi SURUN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.