Körfez’de 350 ton atık toplandı

Körfez’de 350 ton atık toplandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin havadan, karadan ve denizden yaptığı çalışmalar sonucu Körfez eski güzelliğine kavuşuyor. Arıtma tesisiyle Körfeze...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin havadan, karadan ve denizden yaptığı çalışmalar sonucu Körfez eski güzelliğine kavuşuyor. Arıtma tesisiyle Körfeze akan suların yüzde 98’i arıtılırken deniz uçağıyla yapılan denetimler sonucu gemi atıklarının Körfeze bırakılmasının önüne geçiliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne ait deniz süpürgeleri ise deniz yüzeyinde biriken çöp ve pislikleri topluyor.

 

350 TON ATIK TOPLANDI

2007-2013 yılları arasında Deniz Süpürgeleri ile yapılan rutin çalışmalar sonucunda İzmit Körfezinde toplam 350 ton katı ve sıvı atık temizliği yapıldı. Toplanan bu atıklar İZAYDAŞ’a gönderilerek bertarafı sağlandı. Başaran1 ve Çevrem adlı araçları ile 2013 yılının ilk altı ayında ise 21 ton atık toplandı.

 

2007 YILINDAN İTİBAREN

Büyükşehir Belediyesi’nin Körfezi yeniden canlandıracak çalışmalara devam ediyor. Denize 30 yıl aradan sonra yeniden yüzülebilecek duruma getiren, yüzme ve yelken yarışmalarının yapıldığı bir duruma dönüştüren Büyükşehir deniz yüzeyindeki sıvı ve katı atıkların temizlenmesi için de çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda 2007 yılı Ağustos ayından itibaren deniz süpürgeleri ile atıklar denizden toplanmaya başladı.

 

BAŞARAN1 VE ÇEVREM

Başaran1 ve Çevrem araçları2007 yılında 20 ton, 2008 yılında 48 ton, 2009 yılında 64 ton, 2010 yılında 109 ton, 2011 yılında 52 ton, 2012 yılında 36 ton ve 2013 yılının altı aylık döneminde de 21 ton katı atık deniz yüzeyinden toplanarak bertaraf edilmesi sağlandı. Böylelikle kirliliğin önüne geçildi ve sudaki oksijen miktarı artırılarak denizdeki canlıların sayısının artmasına fayda sağlandı.

 

 

ZARARLI SIVI YAYILIMI BARİYERLERLE ÖNLENİYOR

 

Deniz temizliği için çok önemli bir görevi yerine getiren Deniz Süpürgesinde her hangi bir sıvı atık dağılımı sırasında yayılımı önlemek amacı ile bariyer bulunuyor. Yüz elli metre uzunluğundaki bariyer, atıkların dağılmadan toplanmasını sağlıyor. Böylece deniz canlıları ve dolaylı olarak da besin zinciri olarak insanlara olan zararı engelleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.