Kompleksi, okulu ve huzur evini Gebzeliler yapacak

Kompleksi, okulu ve huzur evini Gebzeliler yapacak

GTO Başkanı Nail Çiler, Mimarlar Odası Kocaeli’nin Gebze’deki mesleki denetim sunumuna katıldı. Çiler, GTO’nun Darıca’daki kompleks, Gebze OSB’deki okul ve Bayramoğlu’ndaki huzur evi projelerini Gebze’deki mimar ve mühendislere yaptıracaklarını söyledi

Gebze Ticaret Odası’nın biri kısa vade ikisi orta vadeli üç sosyal sorumluluk projesinde yapım işini Gebze’deki inşaat mühendisi ve mimarlar üstlenecek.

mimarlar-gebze-17.jpg

GTO Başkanı Nail Çiler, Mimarlar Odası Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz Deniz ile.

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin, Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği’nin ev sahipliğinde, Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda gerçekleşen mesleki denetim konulu sunumuna katılan Başkan Çiler, oda olarak Kamu İhale Kanunu yasalarına tabi olmadıklarını kaydedip önceliklerinin Gebze ve Gebzeli olduğuna değindi.

ŞARTNAME 16’SINA KADAR ALINABİLECEK

 

mimarlar-gebze-8.jpg

Darıca’da içinde aş evi, taziye evi, otizmli çocuklar için yer ve Kızılay’ın da yer alacağı kompleksin ihalesinin duyurusunun 12 Nisan Pazartesi günü yapılacağını, ihale şartnamesinin 16 Nisam Cuma günü akşamı saat 17.00’ye kadar alınabileceğini kaydeden Çiler, son başvurunun 30 Nisan 2021 olduğu ihalede o gün saat 17.00’den sonra da tüm başvuru dosyalarının şeffaf bir şekilde açılacağını dile getirdi.  

YÖNETİM VE MECLİSTEKİLER

İHALEYE KATILAMAYACAK

 

mimarlar-gebze-3.jpg

Başkan Çiler, “İhaleyi GTO üyesi tüm inşaat mühendisi ve mimarlara SMS yoluyla duyuracağız. GTO Yönetim Kurulu Üyesi veya meclis üyesi olanlar başvuramayacak. Başvuru sahiplerinde en az 12 ay süreyle GTO üyesi olma şartı arayacağız. Biz istiyoruz ki burada kazanalım, burada harcayalım” diye konuştu.

GEBZE OSB’DE PROJE ORTAĞI ASELSAN

 

mimarlar-gebze-7.jpg

Gebze OSB’de bakanlık tarafından tahsis edilen 27 dönüm arazi üzerinde, ASELSAN’ın proje ortaklığında savunma sanayine yönelik eğitim verecek okul binası ihalesinin de Ramazan Bayramı’ndan sonra gerçekleşeceğini kaydeden Başkan Çiler, “Bu okulun yapımı için de 30 milyon lira tutarında nakit pazarımız hazır. Milli Eğitim ihaleyi kendisi yapmak istedi ama finansını biz karşıladığımız için ihalesini de biz yapacağız dedik. Protokolün üzerinde durulan iki madde kaldı. İmzalanmasının ardından hemen yapımına başlayacak ve bu işi de ihale yoluyla Gebze’deki mimar mühendislere yaptıracağız” dedi.

Nail Çiler; Bayramoğlu Gesi Bağları Mevkii’nde hayırsever iş adamı Muzaffer Altıntaş’ın adını taşıyacak huzur evini de aynı şekilde bölgeye kazandıracaklarını söyledi.

AŞEVİ GEBZE’Yİ TEMSİL EDECEK

GTO’nun sosyal anlamda her yerde olduğunu ve olmayı sürdüreceğini kaydeden Nail Çiler, mobil aşevinin ülkenin herhangi bir yerindeki olası afette Gebze’yi temsilen halka hizmet vereceğini, her OSB’de afet gönüllüleri birimi için çalışma başlattıklarını söyledi.

MİMARLARDAN DESTEK İSTEDİ

Gebze Bölgesi’ndeki birkaç yerin deprem toplanma merkezine ihtiyaç duyduğunu, Gebze’de üretim yapan firmaların vergilerini Gebze’de ödeyebilmelerine 5393 sayılı yasanın elverdiğini kaydeden Çiler, “Ben her iki konuda Mimarlar Odası ve sizlerden de destek bekliyorum. Hem yönetenlere baskı kurun. Hem de benzer konumda hizmet verdiğiniz kesimler varsa vergilerini Gebze’de ödemesini tavsiye edin” dedi.

SANAYİ KURULUŞLARININ

BİNALARI DA YORGUN

Deprem toplanma merkezlerinin Gebze’de yaşanacak olası afette şehir dışından gelecek yardımlar için de büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Çiler, “Gebze’de sadece konutlar değil sanayi bölgelerinde fabrika binaları da çok yorgun. Bu binalarında olası depreme dayanıklılık açısından mutlaka kontrol edilmesi gerekir” dedi.

PANDEMİDEN SONRA

AKILLI ŞEHİR ÇALIŞTAYI

Akıllı şehir konusuna da kısaca değinen Başkan Çiler, pandemi sonrası ilk çalıştayı akıllı şehir konusuyla düzenleyeceklerini söyledi. Çiler sözlerini son zamanlarda çok ciddi artış gösteren Covid-19 vakalarına karşı kişisel önlemlerin çok sıkı alınması dileğiyle tamamladı.

**

 

HER YIL 135 FAKÜLTEDEN 5 BİNİ AŞKIN YENİ MEZUN GELİYOR

 

Mimarlar geçim yönetmelik

ve deprem kıskacında

 

** Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Cenk Elgin, her yıl 135 fakülteden 5 bin yeni mezunun geldiğini belirtip, “Yönetmeliklere ayak uyduramaz, kendimizi geliştiremezsek kapıdaki depremle yüzleşeceğimiz acı günler de göreceğiz” dedi

 

https://www.gebzehaber.net/mimarlar-gecim-yonetmelik-ve-deprem-kiskacinda-72087h.htm

 

MESLEKİ DENETİM SUNUMU

 

mimarlar-gebze-19.jpg

 

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin

mesleki denetim konulu üye toplantısına dair detaylar gelecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.