Mimarlar geçim yönetmelik ve deprem kıskacında

Mimarlar geçim yönetmelik ve deprem kıskacında

Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği Başkanı Cenk Elgin, her yıl 135 fakülteden 5 bin yeni mezunun geldiğini belirtip, “Yönetmeliklere ayak uyduramaz, kendimizi geliştiremezsek kapıdaki depremle yüzleşeceğimiz acı günler de göreceğiz” dedi

TMMOB Mimarlar Odası’nın Türkiye genelinde uygulamaya koyduğu mesleki denetim, odanın Gebze Temsilciliği üyelerine Kocaeli Şube Başkanı Füsun Yılmaz Deniz tarafından anlatıldı.

 

mimarlar-gebze-15.jpg

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi Gebze Temsilciliği Başkanı Cenk Elgin toplantının açılışında yaptığı konuşmada tüm konuklarına destek ve katılımlarından ötürü teşekkür edip toplanma amaçlarını mimarların meslek haklarının korunması olduğunu söyledi.

DÖNÜŞTÜRÜCÜ GÜCÜN

ZORLAŞTIĞI GERÇEĞİ

 

mimarlar-gebze-18.jpg

Ülkemizde bulunan 135 mimarlık fakültesinin her yıl beş binden fazla mezun verdiğine dikkat çeken Elgin, “Mesleğimizin özgünlüğünü bilim ve sanat ışığında ortaya çıkaran nitelikli dönüştürücü gücünün her geçen gün zorlaştığı gerçeğiyle karşı karşıyayız” dedi. Elgin şöyle devam etti:

ACI BİR ŞEKİLDE YÜZLEŞEBİLİRİZ

 

mimarlar-gebze-16.jpg

“Bölgelerimizi şekillendiren proje müelliflerimizin geçim sıkıntısıyla yüzleşirken her geçen gün değişen yönetmeliklere ayak uyduramaz, kendimizi ve kentimizi nitelikli hale dönüştürmez isek kaliteli yaşam koşullarını sağlayamamanın yanı sıra daha hayati önem taşıyan ve kapıda duran deprem gerçeği ile acı bir şekilde yüzleşeceğimiz bir dönem içerisine gireceğiz.

Sorunlarımızı gerçekten çözmek istiyorsak tüm genel ve yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odaları ile birlikte mücadele vermeliyiz.

 

O GAYRETİ GÖSTERMEYE

DEVAM EDECEĞİZ

Bizler TMMOB ve Mimarlar Odası Gebze Temsilciliği olarak bugüne kadar tüm samimiyetimizle sorunlarımızın çözümü adına her zaman elimizden gelen gayreti gösterdik ve göstermeye devam edeceğiz.

MESLEKTAŞLARIMIZIN YANINDA

OLDUK. OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Üyemizi ve bölgemizi geliştirmek adına birçok çalışmalara imza attık. Gerek verdiğimiz eğitimlerle gerekse sosyal ve kültürel bağları geliştirmek adına yaptığımız etkinliklerle yeni mezun üyelerimizi sektöre adapte etmeyi hedefleyip, meslektaşlarımızın sorunlarında yanında olduk ve olmaya da devam etmekteyiz. Her zaman bölgemiz adına alınan faydalı kararların yanında, yanlış uygulamaların da karşısında durmaya devam edeceğiz.”

MESLEKİ DENETİM SUNUMU

 

mimarlar-gebze-23.jpg

 

Mimarlar Odası Kocaeli Şubesi’nin

mesleki denetim konulu üye toplantısına dair detaylar gelecek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.