KOÇDER: “Bakanlık gereken tedbiri almalı”

KOÇDER: “Bakanlık gereken tedbiri almalı”

​​​​​​​Aksaray’da yaşanan olayı kınayan KOÇDER Başkanı İlkin Kılıçarslan, “Bu üzücü ve ötekileştirici olay karşısında ilgili bakanlıklarımızın gereken tedbirleri almalarını ve toplumumuzu otizmlilerin farkında olup onların yanında olmaya davet ediyoruz” d

Aksaray'da bulunan Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda veliler, okulda eğitim gören otizmli öğrencilerin sınıarının kapatılmasını talep etti. İddiaya göre, okulun çıkış saatinde bir araya gelen veliler, otizmli çocukları yuhaladı. Ülke gündeminde büyük ses getiren olaya tepkiler büyüdü. Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOÇDER) Başkanı İlkin Kılıçarslan konuyla ilgili açıklama yaptı.

KINIYORUZ

Başkan Kılıçarslan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim, otizmde tek çare ve tek ilaç konumundadır. Otizmli çocuklar ancak eğitim ile topluma kazandırılabilir. Ne üzücü ki ülkemizde otizmli çocukların, kaliteli eğitime erişimindeki en önemli sorunlarından biri okullardaki diğer çocukların ebeveynlerinin engelleyici tutumlarıdır. Şunu unutmamak gerekiyor ki her birey gibi otizmli bireylerin eğitimden yararlanma hakkı Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında ve 5378 sayılı Engelliler hakkındaki kanunda açıkça belirtilmiş ve güvence altına alınmıştır . Bu sebeple Kocaeli Otistik Çocuklar Derneği (KOCDER) olarak Aksaray'daki yaşanan üzücü olayları şiddetle kınıyoruz. Bu üzücü ve ötekileştirici olay karşısında ilgili bakanlıklarımızın gereken tedbirleri almalarını ve toplumumuzu otizmlilerin farkında olup onların yanında olmaya davet ediyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.