Kocaeli'ne kar yağacak mı? Kocaeli'ne kar ne zaman yağacak?

Kocaeli'ne kar yağacak mı? Kocaeli'ne kar ne zaman yağacak?

Ocak ayının ilk haftasına girmemize rağmen, hala yüksek kesimler haricinde, Kocaeliler özlem ile beklediği kar ile buluşamadı. Sıcak havaların etkisini kaybettiği şu günlerde, en çok merak edilen Kocaeli’ye Kar Ne Zaman Yağacak? 2024 Kar Yağışı Ne Zaman? Soru ise internet arama motorlarında araştırılıyor. Peki, Kocaeli'ne kar yağacak mı? Kocaeli'ne kar ne zaman yağacak? İşte detaylar...

Sıcak havalar etkisini kaybetti. Kocaeli her geçen gün soğumaya ve yağışlı havanın etkisi altına girmeye devam ediyor. Ancak, geçtiğimiz haftalarda sadece yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, henüz kent ile tam manası ile buluşamadı. Pek çok kişi Kocaeli’ye Kar Ne Zaman Yağacak? 2024 Kar Yağışı Ne Zaman? Sorularına internette cevap arıyor. İşte uzmanından, Kocaeli'ne kar ne zaman yağacak? İlgili tahmin

SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Kocaelilerin özlem ile beklediği kar yağışı ile ilgili CNN Türk'e açıklamalarda bulunan Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “"Hava sıcaklıkları ortalamanın üstündeydi. Yağış azlığı da düşündürücü. 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası geliyor. İstanbul'da da kar yağışı yapacak. Henüz 10 gün var. Bu olasılık artabilir. Sıcaklıkların 5-6 dereceye kadar düşebileceği soğuk hava geliyor. Sistemler değişmezse bu sistemin İstanbul'un kar yapacağını tahmin ediyorum" dedi.

3-4 GÜN SÜRECEK

Şen, tahminler doğrultusunda yaptığı açıklamalara şu şekilde devam etti. "Kış kışlığını yapacak. Ocak, şubat aylarında kış yaşanacak. 2023'ün en sıcak yıl olması ile ilgisi yok. Öyle bir kış yapar ki o sıcak havaları unutabiliriz. Küresel ısınma ile ilgisi yok. 2 sene önceki gibi bir kar yağışı da olabilir. Şiddetini ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek soğuk hava dalgası olacak. İstanbul'da ne kadar olur bakacağız" ifadelerini kullandı.

KOCAELİ'DE KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR MU?

Şen'in , tahminlerine göre ayın 10'u akşamı gibi başlayıp perşembe cuma gibi İstanbul'da etkili olacağını, hafta sonu da devam edeceğini ve Anadolu'ya kalacağını söyledi. Tahminler tutarsa Kocaeli'de de 11 Ocak ve 14 Ocak arasında kar yağışı beklentisi oluştu.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.