Kocaeli'deki gençlerin yeni forumu KOGEF

Kocaeli'deki gençlerin yeni forumu KOGEF

Kocaeli Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Kocaeli genelindeki lise ve üniversite öğrencilerinin, Kocaeli hakkında konuşacak ve çözüm kağıdı çıkaracakları Kocaeli Gençlik Forumu (KOGEF), 10-11-12-13 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve liseli gençler ile temelleri atılmış olan Kocaeli Gençlik Forumu, Kocaeli hakkındaki konu başlıklarıyla, Kocaeli hakkında çözüm önerilerinin Kocaelili liseli gençler tarafından dile getirilip, çözüm kağıdı yoluyla ilgili yetkililere ulaştırılmasını amaçlıyor.

10-11-12-13 Haziran tarihlerinde Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde açılış programı, 24 Kasım Anadolu Lisesi’nde de oturumlar gerçekleştirilecek.

UNUTULMAYACAK BİR DENEYİM
Kocaelili gençler, 4 gün boyunca saat 09.00’dan 16.00’a kadar sürecek olan oturumlarda hem Kocaeli’yi öğrenecekleri, hem de eğlenecekleri konferans yer alacak.

Yaklaşık 175 adet delege barındıracak olan konferansta, 7 adet komisyon bulunacak, işte komisyonlar;
Gençlik ve Spor Komisyonu,
Eğitim Komisyonu,
Doğal Yaşam Komisyonu,
Tarih ve Kültür Komisyonu,
Çevre ve Şehircilik Komisyonu,
Ekonomi Komisyonu,
Ulaşım Komisyonu.

TÜRKİYE' DE VE DÜNYA' DA İLK
Kocaeli Gençlik Forumu MYK Başkanı Muhammet Efe Polatoğlu şu ifadeleri kullandı: "Türkiye' de ve Dünya' da ilk kez bir yerel meclis similasyonu düzenliyoruz. Kocaeli' nin güzelliklerini, üzeri tozlu kalan değerlerini 4 gün boyunca tartışıp komisyonlarımızdan çıkan sonuçları ilgili yetkililere sunacağız. 'Nasıl daha iyi bir Kocaeli olur?' mottosuyla çıktığımız bu anlamlı yolun tüm illerimize örnek olmasını temenni ediyorum. Kocaeli' de yaşayan tüm gençler etkinliğimize davetlidir."

KOCAELİLİ GENÇLERE KAPIMIZ AÇIK
Kocaeli Gençlik Forumu MYK Başkanı Oruç Berat Kartal: "Açıkçası KOGEF, Kocaeli’nin gençlerine bir armağan, bu armağanın en iyi şekilde olacağına inanıyorum. Şahsen büyük bir fırsat, tüm Kocaelili gençlere kapımız açık, gencimize güveniyorum, inanıyorum." ifadelerini kullandı.


#GENÇFİKİRKOCAELİ
Yönetim kurulunda yapılan oylama sonucu seçilen hastage'in amacını KOGEF Başkanvekili Sevde Nur Arsal, "Gençfikirkocaeli ismini yönetim kurulunca seçme sebebimiz, konferanssımız gençlere özel olması ve bu gençlerin her birinin verecekleri, beraber çalışacakları konulara katacakları her yeniliğin biz çok değerli olduğunu görüyoruz haliylede gençlerin fikirleriyle bir Kocaeli bizim için asıl hedeftir." sözleriyle açıkladı.

“REKOR KATILIM BEKLİYORUZ!”
Kocaeli Gençlik Forumu Yönetim Kurulu üyeleri, KOGEF için; “Kocaeli’de, Türkiye’de, hatta dünyada yerel yönetimler ve liseli gençlerin harmanlandığı bir konferans hiç düzenlenmedi. Konferansımız için talep bir hayli yoğun, alanında ilk olan konferansımız için rekor bir katılım bekliyoruz, Kocaeli’nin tüm gençlerine kapımız açık, hepinizi bekliyoruz!” ifadelerini kullandı.

Yönetim kurulu üyelerinin KOGEF hakkındaki düşünceleri ise şu şekilde:
Tuana Gül, "KOGEF gençlerin güzel şehrimiz Kocaeli için önemini tekrar tekrar gösteren bir etkinlik. KOGEF demek değer demek, genç beyinlerin parlak fikirlerinin ışığı demektir."

Emine Yaren Könez, "KOGEF, şehrinde yaşanan durumlarda bireye farkındalık oluşturacak ve her alanda sorunlara özgün çözümler bulmasını sağlayacaktır. Kısaca KOGEF çalışınca oluyor diyen her gence adanmış bir etkinliktir."

Melek Rana Çankaya, "KOGEF'in bize, Kocaeli'nin gençlerine, yaşadığımız şehrin gündemi üzerine düşünebilme ve düşüncelerimizi ifade edebilme fırsatını vermesi... KOGEF'i özel ve güzel yapan şey bu: Biz de varız diyebilmek."

İremsu Kuru, "Gençler olarak yaşadığımız şehre çözümler getirmeye çalışmak ve farklı açılardan bakmak gerçekten çok güzel." sözleriyle belirttiler.


Yüzyılın etkinliği KOGEF'in merkez yürütme kurulu şu şekilde,
* Muhammet Efe Polatoğlu - MYK başkanı, Merkez Bankası Derince Anadolu Lisesi
* Oruç Berat Kartal - MYK başkanı, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi
* Sevde Nur Arsal - MYK başkan vekili, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi
* Zeynep Songül Ulubaş - MYK başkan vekili, Gebze Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
* Mehmet Meral - MYK üyesi, Gölcük Fen Lisesi
* Tuana Gül - MYK üyesi, Muammer Dereli Fen Lisesi
* Yiğit Can Güneş - MYK üyesi, Sabancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
* Emine Yaren Könez - MYK üyesi, Mehmet Akif Ersoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi
* İremsu Kuru - MYK üyesi, Kocaeli Fen Lisesi
* Zeynep Ela Erdil - MYK üyesi, Kocaeli Anadolu Lisesi
* Melek Rana Çankaya - MYK üyesi, Darıca Şehit Hasan Kaya İmam Hatip Lisesi

ETKİNLİK TAMAMEN ÜCRETSİZDİR!
Kocaeli' de yaşayan tüm gençler etkinliğimize davetlidir.

Gerekli iletişim ve sorularınız için:
Muhammet Efe POLATOĞLU - 05510225353
Oruç Berat KARTAL - 05530666448
Sevde Nur ARSAL - 05452054041

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum