Kocaeli'de Tasarruf Tedbirleri ve Orman Yangınlarına Karşı Yeni Adımlar

Kocaeli'de Tasarruf Tedbirleri ve Orman Yangınlarına Karşı Yeni Adımlar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında, Vali Seddar Yavuz başkanlığında düzenlenen toplantıda önemli konular ele alındı. Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, kurum müdürleri ve valilik birim amirlerinin katıldığı toplantıda tasarruf tedbirleri ve orman yangınlarına karşı alınacak önlemler görüşüldü.

Kocaeli Valiliği'nde Akçakoca toplantı salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı. Toplantı, karşılıklı istişare ve değerlendirmeler yapıldı.

HEP BİRLİKTE DAHA GÜZEL GÜNLERE

Vali Seddar Yavuz yaklaşan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında,başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle andı. Pandemi, savaşlar ve büyük depremler gibi ciddi maliyetlerle karşı karşıya olduklarını belirten Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında tasarruf tedbirlerinin önemine vurgu yaptı. Vali Yavuz, “Bu sabah Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında tasarruf tedbirleri konusunda detaylı açıklamalar yapıldı. Kocaeli olarak bu konuda emek vererek gerekli çalışmaları hassasiyetle yapmalıyız. Ortaya koyacağımız gayretle hep birlikte daha güzel günlere ulaşacağız” dedi.

ORMANLIK ALANLARA GİRİŞ ÇIKIŞI YASAKLAYACAĞIZ

Vali Yavuz, orman yangınlarına karşı alınacak önlemler hakkında da önemli açıklamalarda bulundu. "Yakın zamanda ilan edeceğimiz tarihten itibaren belirli alanlara orman giriş çıkışlarını yasaklayacağız. Bu adımı atmak zorundayız çünkü küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle orman yangınları ciddi bir çevre felaketine dönüşüyor. Orman yangınları, yaban hayatını ve ekosistemi derinden etkiliyor. Bu nedenle, itfaiye ekiplerimiz, ormancı kardeşlerimiz ve diğer ilgili personelimizle birlikte ormanlarımızı korumak için tüm önlemleri alacağız. Ayrıca, tarla ve ot temizliği yaparken yangın riskine sebep olan kişilere karşı da gerekli adli ve idari işlemleri gerçekleştireceğiz" diye konuştu.


TEBBESÜM VE SABIRLA
Kamuda vatandaşla diyaloğun önemine değinen Vali Yavuz, “Birlikte bu şehrin yükünü alırken daha dikkatli ve tedbirli olacağınıza gönülden inanıyorum. Özellikle vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının çözümünde samimi ve içten diyaloglar kurmalıyız. Sizden isteğim, vatandaşlarımızla tebessümle ve sabırla iletişim kurarak bu yaklaşımı sürdürmektir” dedi.

Kaynak:Abbas ÇAKAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.