Kocaeli’de 1 milyon 533 bin 380 seçmen oy kullanacak!

Kocaeli’de 1 milyon 533 bin 380 seçmen oy kullanacak!

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde, Kocaeli’de 4 bin 739 sandıkta 1 milyon 533 bin 380 seçmen oy kullanacak.

Kocaeli'de de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçiminin huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için seçime katılacak siyasi partilerin il başkanları ve temsilcilerinin katılımıyla Vali Seddar Yavuz başkanlığında ‘Seçim Güvenliği Toplantısı yapıldı.

KOCAELİ'DE 1 MİLYON 533 BİN 380 SEÇMEN OY KULLANACAK
Türkiye 31 Mart’ta yeni yerel yönetimleri belirleme üzere sandığa gidecek. Seçim öncesi seçmen ve sandık sayıları belli oldu. Kocaeli’de, 669 alanda kurulacak 4 bin 739 sandıkta 1 milyon 533 bin 380 seçmen oy kullanacak.
Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ile İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman ve İl J. Komutanı Kd. Albay Murat Bozkurt’un hazır bulunduğu toplantıda; seçimlerle ilgili mevzuat ve genel esaslar, seçim öncesi sırası ve sonrasında alınacak güvenlik tedbirleri, miting alanları ve güzergâhlar, denetlemekle görevli kurumlar, seçim propagandalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar ve seçim günü yasakları ile bu süreçte uyulması gereken kurallarla ilgili bilgilendirmeler yapıldı .

BU TAVRIMIZI ŞU ANA KADAR BAŞARIYLA SÜRDÜRDÜK
Güvenlik tedbirlerinin en üst düzeyde alınması, seçim sürecinin huzurlu ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesi için hassasiyetle çalışmaların yürütüldüğünü belirten Vali Yavuz: “31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler seçimleri ile ilgili sizlerle buluşmak ve seçim takvimi ile ilgili bilgilendirmek ve sizlerle istişarede bulunmak üzere bu toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Öncelikle katılımlarınız vesilesiyle hepinize çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlarım, Valilik olarak olabildiğince demokratik toplum gerekliliklerine uygun olarak müdahale içerisinde olmayı arzu etmiyoruz. Çünkü geniş anlamda adayların ve siyasi partilerin kendilerini tanıtmaları, plan, projelerini sunmaları ve bu yolla da gerçek bir rekabet ve demokrasinin gerçekleşmesini arzu ediyoruz. O yüzden afiş ve pankart gibi konusu suç teşkil etmeyen, rakibe ve herhangi bir adaya yönelik bir tahrik içermeyen hususlarla ilgili olarak genel anlamda bütün mülki idare amirleri ve güvenlik birimlerimize bu konuya çok müdahil olmamaları için talimatlar verdik. Bu tavrımızı şu ana kadar da başarıyla sürdürdük. Ancak bu ülkenin yasaları ve kanunları var, hepiniz bu kanunları, gereklerini, Yüksek Seçim Kurulu kararlarını da bir taraftan takip ediyorsunuz. Sizlerden beklentimiz özellikle hem seçim kanununda hem de Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlemiş olduğu ilkeler çerçevesinde davranış sergilenirse sanıyorum daha sorunsuz bir seçim geçirmiş oluruz.” dedi.

4 BİN 739 SANDIKTA OY KULLANILACAK
Seçimlere yaklaşırken il genelindeki sandıkların güncel verilerini paylaşan Vali Yavuz: “İlimizde 1 Milyon 533 Bin 380 seçmen,669 sandık alanında kurulacak 4 Bin 739 sandıkta oylarını kullanacaklar. Seçim günü öncesi, sırası ve sonrasında 5 Bin 300 emniyet ve Bin 446 Jandarma personeli olmak üzere toplam 6 Bin 746 güvenlik personelimiz görev yapacak. Sandık demokrasinin namusudur. Dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bu şehirdeki Valisi olarak seçimlerin huzur ve güvenlik içerisinde gerçekleştirilmesi, vatandaşlarımız arasında herhangi bir sürtüşmeye mahal verilmemesi temel görevlerimizden bir tanesidir. Şimdiden huzurlu, vatandaşımızın iradesinin, demokratik toplumun tüm özelliklerinin yansıdığı bir seçim olmasını diliyorum. Valilik olarak gerekli bütün tedbirleri aldık. Önemli olan milletimizin huzuru refahıdır. Buna hizmet edilmesini gönülden arzu ediyor, katılımlarınızdan dolayı hepinize bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerinde bulunarak, siyasi partilerin il başkanı ve temsilcileri ile güvenlik birimlerimizin yetkililerinden bu konuda hassasiyet göstermelerini ve çalışmaları titizlikle sürdürmelerini istedi.
Seçim Güvenliği Toplantısı, tedbirlerin değerlendirilmesi ve istişarelerin yapılmasının ardından sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.