Kocaeli Valiliği'nden kent halkına uyarı: Kuvvetli gelecek

Kocaeli Valiliği'nden kent halkına uyarı: Kuvvetli gelecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporu yayımlandı. Raporda, yurt genelini esir alan kar, sağanak, fırtına için Kocaeli dahil 10 kentte sarı kodlu alarm verildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, rüzgarın bu akşam saatleriyle cuma sabah saatleri arasında Marmara'nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Kocaeli Valiliği yaptığı uyarı ile "Rüzgarın, perşembe (bugün) 18.01.2024 akşam saatleri ile cuma 19.01.2024 günü sabah saatleri arasında bölgemizde ( İstanbul, Edirne, Kırklarelş, Kocaeli ve Yalova) güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve yer her hamleli fırtına (50-80 kö/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Çatı uçması , ağaç veya direklerin devrilmesi , soba be Doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ulaşımda aksamalar gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.