Kocaeli Rallisi Nerede? Kocaeli Rallisi Ne Zaman? Kocaeli Ralli Etapları

Kocaeli Rallisi Nerede? Kocaeli Rallisi Ne Zaman? Kocaeli Ralli Etapları

Spor ve doğa tutkunlarını bir araya getiren Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı Kocaeli'de gerçekleştiriyor. Peki, Kocaeli Rallisi Nerede? Kocaeli Rallisi Hangi Tarihlerde? Kocaeli Rallisi'nde Hangi Etaplar Var? İşte detaylar....

Kocaeli'nin gelişen yüzünü Turizm olarak belirleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, pek çok kişinin merakla beklediği Kocaeli Rallisi'nin tarihlerini açıkladı. Ralli meraklısı pek çok kişi internet arama motorlarında Kocaeli Rallisi Nerede? Kocaeli Rallisi Ne Zaman? Kocaeli Ralli Etapları Nerede? Kelimeleri ile rama yapıyor. Kocaeli Rallisi'ne dai tüm detaylar haberimizde...


KOCAELİ RALLİSİ NE ZAMAN?

Kocaeli'yi doğa ve su sporlarının merkezi yapma hedefi doğrultusunda bugüne kadar bir çok organizasyona ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 40. Kocaeli Rallisi Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. Ayak yarışı için tarih verdi. Kocaeli Rallisi 08-10 Aralık tarihleri arasında sporun başkenti Kocaeli’de düzenleniyor.


KOCAELİ RALLİSİNİ KİM DÜZENLİYOR? KAÇ SPORCU KATILIYOR?

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ve Kocaeli Otomobil Sporları Derneği (KOSDER) iş birliğinde düzenlenen, otomobil sporlarının en önemli spor organizasyonları arasında yer alan rallide 59 otomobil ve 118 sporcu mücadele edecek.


DİĞER BELEDİYELERE DE ÖRNEK OLDU

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın hedefleri doğrultusunda yol alan Büyükşehir, Doğu Marmara'yı Türkiye'nin kültür, sanat, spor merkezi ve önemli bir turizm destinasyonu haline getirmiş durumda. Avrupa’nın en büyük doğal yaşam parkı olan Ormanya ile doğaseverlere ev sahipliği yapan Kocaeli, doğa sporlarıyla da öne çıkıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımları ve faaliyetleri, diğer belediyelere örnek olacak nitelikte.


KOCAELLİ RALLİSİ NEREDE START VERECEK?

Ralli severler, Kocaeli 'de gerçekleşecek ralli ile dolu dolu bir hafta sonu geçirecek. Bu organizasyon ile spor ve doğa tutkunlarını bir araya gelecek. 08 Aralık Cuma akşamı saat 17.00’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önündeki start seremonisi ile başlayacak organizasyonda ekipler iki gün boyunca toplam uzunluğu 353 kilometre olan 9 özel etapta mücadeleleriyle heyecanı dorukta yaşayacak. Ralli merkezi ve servis alanı olarak eski İnterteks Otopark alanının kullanıldığı organizasyonun ilk günü Kulfallı Çakmaklar ve Toylar etaplarının ikişer kez gecikmesinin ardından seyirci özel etabı ile sona erecek. Ekipler 10 Aralık Pazar sabahı saat 09.30’da direksiyon başına geçerek İshakçılar, Teksen ve İshakçılar etaplarını geçtikten sonra saat 14.00’ten itibaren İzmit Kent Meydanı’nda yarış pistindeki finiş podyumuna ulaşarak ralliyi noktalayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.