Kış mevsiminin en güzel karavan rotaları

Kış mevsiminin en güzel karavan rotaları

Özellikle pandemi sonrası, kullanımı bir hayli artan ve son yıllarda ülkemizde yeni tatil anlayışının merkezinde yer alan Karavan Tatili, Kış aylarında tati yapılabilmesi ile bir çok tatilcinin gözdesi oldu. Peki, Kış mevsiminde Karavan tatili nerede yapılır? Karavan tatili için en güzel rotalar hangisi? İşte Türkiye’de karavancılar için kış rotası önerileri...

EN GÜZEL ROTALAR

Pandemi dönemi ile birlikte popüler bir tatil seçeneği olan Karavanlar, son yıllarda doğa ve macera severlerin yeni yerler keşfetmek ve yeni deneyimler yaşamak isteyenlerin vazgeçilmezi haline geldi. Peki, Kış mevsiminde Karavan tatili için en güzel rotalar hangisi? Ülkemizde faaliyet gösteren bir karavan şirketinin Genel Müdürü Mehmet Kaya, Kış aylarında da karavan tatili yapmak isteyenler için, Türkiye’nin en güzel kış karavan tatili rotaları hakkında önerilerde bulundu.

ULUDAĞ VE ILGAZ DAĞI

Karavan tatili için ilk rota önerisi Türkiye’nin en önemli kayak merkezlerinden biri olan Uludağ oldu. Uludağ'ın Karavan tatili için en güzel adreslerden biri olduğunu vurgulayan Kaya, Karavanı olanların rahatlıkla bölgede uygun bir alana park ettikten sonra kayak ve diğer kış aktivitelerini yapabileceğini ifade etti. Karavan ile kış mevsiminde gidilebilecek en doğru adreslerin ikincisinin ise Ilgaz Dağı Milli Parkı olduğunu vurguşayan Kaya, “Kayak Merkezi’ne yakın bir yere park edip, kayak yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Ilgaz Dağı’nın muhteşem manzarasını seyredebilir, orman içinde yürüyüş yapabilir, kışın da açık olan Ilgaz Tüneli’ni geçebilirsiniz.

HER MEVSİMİN ADRESİ YEDİGÖLLER

Türkiye'de 4 mevsim ayrı güzellikte olan mekanlardan birinin de Yedigöller Milli Parkı olduğunu dile getiren Kaya, karavanı olanların rahatlıkla göl etrafında konaklayabilecekleri ni dile getirerek, “ Burada doğanın sessizliğini dinleyebilir, göllerin fotoğraflarını çekebilirsiniz. Ayrıca, Yedigöller’de kamp ateşi yakabilir, balık tutabilir, kuş gözlemi yapabilirsiniz” dedi.

DOĞANIN MUCİZESİ KAPADOKYA

Türkiye'de, kış mevsiminde Karavan tatili yapılabilecek en doğru rotalardan birinin de Nevşehir Kapdokya olduğunu belirten Kaya, karavan tatili sayesinde, tatilcilerin Kapadokya’nın geniş vadilerini sadece gün ağarırken değil, bir de kar yağarken görme fırsatını yakalayabileceklerini dile getirdi. Kaya,“Beyaza bürünmüş peri bacaları üzerinde balona binebilirsiniz. Ayrıca kış sakinliğine bürünen Ürgüp ve Göreme’nin sokaklarını adımlayabilirsiniz” dedi.

DENİZ VE LEZZETTİN ADRESİ CUNDA

Kış mevsiminde ziyaret edilebilecek en doğru adreslerden birinin deniz ve lezzetin adresi olan Ayvalık Cunda olduğunu belirten Kaya, tatilcilerin Cunda’nın Ortunç Koyu’ndaki kamp alanlarından birine park edip, deniz manzarasının keyfini çıkarabilirsiniz. Ayrıca, Cunda’nın tarihi ve kültürel dokusunu, yöresel lezzetlerini ve deniz ürünlerini de deneyimleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

YEŞİLE YOLCULULUK

Borçka Karagöl’ün kışın karavan tatili için en maceralı bölgelerden biri olduğunu ifade eden Mehmet Kaya, “Karavanınızı göl kenarındaki kamp alanlarından birine park edip, gölün etrafında yürüyüş yapabilir, karavanınızın içinde sobanın sıcaklığını hissedebilirsiniz. Ayrıca, Borçka Karagöl’ün eşsiz doğasını, yaban hayatını ve kışın da açık olan Borçka Karagöl Tabiat Parkı’nı da ziyaret edebilirsiniz ifadelerini kullandı.

Karavan tatili, yazın olduğu kadar kışın da çok eğlenceli bir tatil seçeneği olduğunu belirten İdeal Caravan Genel Müdürü Mehmet Kaya, “Ancak, karavanınızın kışa hazır olması, gerekli malzemeleri yanınızda bulundurmanız, hava durumunu takip etmeniz ve güvenli bir şekilde seyahat etmeniz elzemdir. Karavan tatili yapmak istiyorsanız, rotanızı önceden planlayın, karavanınızın bakımını yapın ve yola çıkın. Unutmayın, karavan tatili bir yaşam tarzıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.