Halil Yeni

Halil Yeni

Kentte Emeğin Gündemi

Kentte Emeğin Gündemi

DİSK/Lastik-İş Sendikasının örgütlü olduğu Corning Kablo işçilerinin grevi devam ediyor. Gebze Sendikalar Birliği geçtiğimiz günlerde yan yana gelerek Corning işçilerine görkemli bir dayanışma ziyareti gerçekleştirildi.

1 Eylül'de başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde Birleşik Metal-İş'in MESS'e bağlı fabrikalarda istediği yüzde 30 ön zam talebinin karşılık bulmaması sonrası, 1 saatlik iş bırakma eylemi yapıldı. Gebze'de Birleşik Metal-İş 1 ve 2 No'lu Şubelere bağlı MESS üyesi fabrikalarda işçiler işe 1 saat geç başladı.

Uzun yıllar sendikal mücadelenin sürdüğü Smart Solar’da ilk toplu iş sözleşmesi imzalandı. Birleşik Metal-İş’in yeni örgütlendiği Smart Solar’da ücretlere yüzde 97 oranında zam yapıldı. Birleşik Metal-İş Gebze 1 No’lu Şube tarafından sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda “Yaklaşık 3 yıldır sabırla, inatla, disiplin ve inançla sürdürdüğümüz Smart Solar örgütlenme ve toplu sözleşme sürecimiz, üyelerimiz ile hazırladığımız taslağımızın neredeyse tamamını hayata geçirerek sonuçlanmıştır” denildi.

Tekno Kauçuk’un Gebze Organize Sanayi Bölgesi ve Otomotiv Tedarik Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan iki ayrı fabrikasında 14 Eylül’den bu yana eylem yapan işçilerin ek zam mücadelesi sonuç verdi. İşçiler 7. ayda aldıkları yüzde 22 zammın üstüne yüzde 14,35 daha zam aldı.

Gebze'de Petrol-İş üyesi petro-kimya işçileri zamların geri alınması, ücretlerin artırılması, vergide adaletin sağlanması ve kıdem tazminatına dokunulmaması için fabrikalarda eylemler düzenliyor. Petrol-İş Gebze Şubesinde örgütlü işçiler fabrikalarında yaptıkları eylemlerde "Kıdem hakkımız engellenemez", "İşçiler açken patronlara huzur yok" ve "Kıdem hakkımız gasbedilemez" sloganlarını attı.

Türk-İş, DİSK, Hak-İş, KESK ve Birleşik Kamu-İş konfederasyonlarına bağlı sendikaların oluşturduğu Gebze Sendikalar Birliği’nin çağrısıyla yüzlerce işçi; zamların geri alınması, ücretlerin artırılması, vergide adaletin sağlanması ve kıdem tazminatına dokunulmaması için basın açıklaması düzenledi. Gebze Kent Meydanında gerçekleştirilen basın açıklamasında "Dokunma kıdeme gideriz greve", sloganları atıldı.

Geçtiğimiz günlerde ‘’Okullarımız ticarethane, velilerimiz, öğrencilerimiz müşteri değildir! Kamusal eğitime erişim için velilerden kayıt parası istemek suçtur!’’ diyen Gebze Eğitim-Sen şubesi, eğitimin ticarileştirilmesine, kamu okullarının paralılaştırılmasına karşı çıkarak Çayırova Güzeltepe İlkokulunda yaşanan kayıt ve Öğretmen seçme borsasını velilerden aldığı bilgilere dayanarak kamuoyuyla paylaşmıştı. Çocukların parasız, kamusal eğitim hakkına ve mesleklerinin onurunu korumaya çalışan Eğitim-Sen geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaparak ‘’Yürütme Kurulumuz, Çayırova Güzeltepe İlkokulu velilerimiz ile birlikte 4 Ekim Çarşamba günü, Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Güzeltepe İlkokulu ile ilgili soruşturma başlatıldığı, müfettişlerin görevlendirildiği bilgisi edinildi. Ayrıca sınıfların kalabalık olmasının yarattığı ve yaratacağı sorunlar ele alındı. Öğrencilerimizin eğitim hakkı ve mesleğimizin itibarı için sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz!’’ dedi.

Bu yazı toplam 12311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi