KEDFE’de güven tazeleyen  Dursun: Aç kapıyı gör tapuyu

KEDFE’de güven tazeleyen Dursun: Aç kapıyı gör tapuyu

2007’de kurulan KEDFE’nin 2013’ten buyana başkanı Tekin Dursun, 6’ncı kongrede de güvenoyunu rakipsiz aldı. İzmit’teki KEDFE binası dedikodularını yanıtlayan Dursun, “Bina KEDFE’nin. Kapıyı açan tapuyu görür” dedi

kedfe-114.jpg

Kocaeli’nin etkili hemşeri sivil toplum örgütlerinden Kocaeli Erzurum Dernekler FederasyonuKEDFE’nin altıncı olağan kongresinde başkanlığa yine Tekin Dursun seçildi. 2007’de Gencay Yıldıztekin’in kurucu başkanlığında kurulan federasyonun Muhammet Şık ve Zafer Yıldırım’dan sonra 2013’teki kongrede dördüncü başkanı olan Dursun, altıncı kongrede güvenoyunu başkanlığın tek adayı olarak aldı.

KAPIYI AÇARLARSA TAPUYU GÖRECEKLER

 

z-kedfe-122.jpg

Dursun; Darıca Adnan Menderes Kültür Merkezi’ndeki kongrede KEDFE’nin Körfez İlçe, Kirazlıyalı'daki binasına dair ortaya atılan kimi söylentilere de imalı bir yanıt verdi. Dursun, “Orada yaptığımız bina, herkes bir kere daha bilsin ki federasyonun binasıdır. O bina federasyonun Dadaşlar’ı, yönetimi ve dernek başkanlarının katkıları ve sizlerin duasıyla yapılmıştır. Federasyonun kapısını açarlarsa tapusunu da görecekler” dedi.

DADAŞLAR’IN BOYNU DİK KALIR

 

kedfe-149.jpg

2013’te devraldığı göreve layık görüldüğü için onurlu ve gururlu olduğunu kaydeden Dursun, “Alnımızın akıyla kongre salonuna kadar getirdik. Bundan sonra da inşallah güzel işler yaparız ve geçmişten bugüne olduğu gibi Dadaşlar’ın boynu dik kalır” dedi.

DADAŞLAR YAPAR BAŞKALARI ANLATIR

 

kedfe-135.jpg

Dursun “Yaptıklarımızı anlatmak işimize gelmiyor. Dadaşlar yapar çalışır, başkaları anlatırlar. İnşallah güzel işler yaparız. Birileri de örnek alır ve daha güzel işler yapmamıza vesile olur. Dadaşlar için ne yapsak azdır” diye konuştu.

KADIN VE GENÇLERE ÖZEL TEŞEKKÜR

 

kedfe-106.jpg

KEDFE’de kadın kollarının kurucu başkanı Ayla İlgün ve günümüz başkanı Avukat Ezgi Taşkın Yılmaz’a,

kedfe-133.jpg

Gençlik Kolları Başkanı Fatih Çetinkaya ve yönetimlerine teşekkür eden Dursun için gençlik kolları,

z-kedfe-125.jpg

Dadaşlar seninle gurur duyuyor” ve “Dik dur eğilme bu gençlik seninle” sloganları attı. Dursun konuşmasını, “Hepimizin amacı güçlü bir Erzurum güçlü bir Türkiye diyorum” diyerek tamamladı.

KURUCU BAŞKAN, DİVAN BAŞKANI

z-kedfe-115.jpg

Sunuculuğunu federasyon delegelerinden Şener Bozan’ın üstlendiği


z-kedfe-131.jpg

kongrede divan KEDFE Kurucu Başkanı Gencay Yıldıztekin başkanlığında Köksal Şakar ve Halil İbrahim Soylu’dan oluştu.

RAPORLAR OY BİRLİĞİYLE ONAYLANDI

z-kedfe-117.jpgz-kedfe-137.jpg

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan, federasyonun icraatlarına dair slayt gösterisinin de yer aldığı kongrede

kedfe-134.jpg

İmdat Akbaba tarafından okunan faaliyet,

z-kedfe-137.jpg

Halil İbrahim Soylu tarafından okunan denetim komisyonu raporu oy birliğiyle onaylandı.

DİSİPLİN VE ONUR KURULLARI OLUŞACAK

 

 

Kongrede önemli tüzük tadilatlarına da gidildi. Bir sonraki kongre için geçerli olmak üzere disiplin ve onur kurulları ilave edildi.

Genel kurul oluşumu; “Genel kurul, federasyonun en yetkili karar organıdır. Üye her bir dernek dörder üyeyle temsil edilir. Delegeler derneklerin genel kurulunda seçilir. Federasyon kurucular kurulu doğal delegedir. Üye dernekler, federasyon delegesi isimlerini federasyon genel kurul tarihinden en az bir ay önce federasyona yazılı olarak bildirmek zorundadır. Üye dernekler her yıl 250 lira aidat öder” şeklinde yenilendi.

İKİ DÖNEM BAŞKANLIK YAPAN…

 

 

28’nci maddede yapılan değişiklikle ise federasyon başkanlıklarına kısıtlama getirildi. Yine bir sonraki kongreden itibaren geçerli olmak üzere KEDFE’de iki dönem üst üste başkanlık yapanlar, en az bir dönem ara vermeden yeniden aday olamayacak.

KARA FATMA’NIN YAZARI

MAHİ’NİN YAPIMCISI…

 

z-kedfe-138.jpg

 

Kongrenin en renkli konuğu Milli Mücadele kahramanı Erzurumlu Üsteğmen Kara Fatma’nın hayatını kitaplaştıran İlknur Bektaş oldu. Kitabın bir süre önce Kara Fatma’nın pek fazla bilinmeyen, nüfustaki ismi olan Mahi adıyla beyaz perdeye aktarılması kararlaştırmıştı.

 

kedfe-143.jpg

Bektaş’a filmin yapımcılığını üstlenen, Taş Mektep ve Vatanın Kurtuluşu filmlerinin de yapımcısı, sinema sektörünün lokomotif yapım şirketleri arasında gösterilen Statü Film’den Galip Güner de eşlik etti. (Detaylar gelecek)

BÜROKRASİDE EĞİTİMCİLER AĞIR BASTI

z-kedfe-102.jpg

Kongreye –tespit edilebildiği kadarıyla- bürokrasiden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Yaşar Çakmak, Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Bahattin Türetken, Gebze İlçe Milli Eğitim Müdürü Şener Doğan ve Körfez İlçe Milli Eğitim Müdürü Sergülen Kurt ile İl Milli Eğitim Şube Müdürü İmdat Akbaba,

kedfe-144.jpg

bir ay kadar önce okul müdürlüğü görevinden istifa eden İzmit Belediye Başkan Yardımcısı eğitimci Emirşah Torun ve Darıca Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Naci Yılmaz,

ÜÇ İLÇE YEDİ PARTİDEN

BAŞKAN VE YÖNETİCİLER

z-kedfe-145.jpg

 

Siyasi çevrelerden AKP Darıca İlçe Başkanı Ufuk Acay ve Yönetim Kurulu Üyesi Köksal Akçay ile Çayırova İlçe Başkanı Servet Günay, CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş, MHP Çayırova İlçe Başkanvekili Ahmet Durak, İYİ Parti İl Başkan Yardımcısı Fatih Kürşad Demir ve Darıca İlçe Başkanı Hüseyin Gündüz ile Çayırova Belediye Meclisi Üyesi Deniz Kolo,  Saadet Partisi Dilovası İlçe Başkanı Erkan Bilikli, Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Başkanı Dursun Koçak, DEVA Partisi Darıca İlçe Başkanı Muhammet Unsur ve Dilovası İlçe Başkanı Ali Çelik,

SİVİL TOPLUM…

z-kedfe-101.jpg

Sivil toplumdan KEDFE eski Başkanı Muhammet Şık, Şenkaya Federasyonu Başkanı Şengül Topal, OLFED Başkanı Hüseyin Hüsnü Coşkun,

kedfe-111.jpg

Altay Spor Kulübü Başkanı İsmail Altay’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda konuk katıldı.

ÇAKMAK, TORUN, YILMAZ

VE ZİKRULLAH GEYİK KONUŞTU

Kongrede konuklardan KBB Başkanvekili Yaşar Çakmak ile İzmit ve Darıca’nın belediye başkan yardımcıları Emirşah Torun ve

z-kedfe-146.jpg

Ayhan Naci Yılmaz’a söz verildi. Dilek ve temenniler bölümünde ise ısrarla söz isteyen Zikrullah Geyik konuştu. Geyik kısa konuşmasında şunları kaydetti:

BENİM YANLIŞIM BANA

YÖNETİMİN YANLIŞI HEPİMİZE!

 

kedfe-148.jpg

“Benim yanlışım bir olur bana olur. Yönetim kuruluna seçilen herkesin hareketlerine, tavırlarına, söylediklerine dikkat etmesi gerektiğine inanıyorum. Bunu yaparsanız ve bunun yapılması başarılırsa eğer bizim kitlemiz yani Erzurum topluluğu da dışarıya karşı yanlış yansımamış olur. Söyleyeceklerim bu kadar.”

ESKİ VEKİL ILICALI’DAN ÇİÇEK…

Kongreye AKP Erzurum  22 ve 26’ncı dönemler milletvekili, Bahçeşehir Üniversitesi Ulaştırma Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Mustafa Ilıcalı, İYİ Parti İl Başkanı Şanbaz Yıldız ve Darıca İlçe yönetimi, MHP Çayırova İlçe Başkanı Yunus Emre Düzdaban çiçek gönderdi.

DÖRT MİLLETVEKİLİNDEN MESAJ

AKP Kocaeli Milletvekilleri İlyas Şeker, Radiye Sezer Katırcıoğlu ve Cemil Yaman ile CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın tebrik mesajları okundu.

 

YÖNETİM KURULU ASİL

Tekin Dursun, Abdullah Çetinkaya, Ahmet Kaya, Bilgin Altay, Canan Soylu, Ercüment Zengin, Erkan Acur, Erkan Ayan, Eyyup Çetinkaya, Hakan Yılmaz, Halit Zorba, Hülya Yarar, İbrahim Yalçın, İlhami Önal, İmdat Akbaba, İsrafil Kanbul, Mehmet Bayrak, Mehmet Vural, Muhammet Emre Doğan, Muhlis Acar, Necdet Acar, Necip Alkan, Nurtaş Kara, Orhan Gedik, Özkan Gedik, Ricail Konaç, Süleyman Öztürk, Şener Doğan, Vedat Tortumluoğlu, Yavuz Selim Aydın, Yener Tok, Yılmaz Yılmaz, Yusuf Akpunar, Yusuf Turak, Zülkar Büyükgöz

YÖNETİM KURULU YEDEK

Uğur Durmaz, Burhanettin Buksu, Şeref Göksel, Melih Sayan, Fuat Akçaoğlu, Muhammet Yarar, Güler Şahin Gençay, Sevilay Cömert, Vedat Konak, Adem Kayaoğlu, Enver Taştan, Yücel Kara, Hüseyin Çiydem, Muhittin Gençtürk, Serkan Zengin, Reyhani Aslan, Ergün Tunç, Cevat Çalışkan, Ramazan Durmaz, Yakup Yazgan, Muhammet Turan, Selami Laçin, Kahraman Dursun, Osman Koçak, Fatih Çetinkaya, Erdal Güneş, Hüseyin Gürbüz, Beycan Altay, Salih Fidan, Cihan Deryal, Köroğlu Dursun, Behçet Günay, Necati Kırkgül, Muhittin Aslan, Fuat Ağ

DENETİM KURULU ASİL

İsmail Altay, Yaşar Sayan, Halil İbrahim Soylu

DENETİM KURULU YEDEK

Gıyasettin Güneş, Mevlüt Coşkun, Turan Atilla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.