Kargo şubesinde kimyasal paket patladı: Çalışanlar karantinaya alındı!

Kargo şubesinde kimyasal paket patladı: Çalışanlar karantinaya alındı!

Darıca Bayramoğlu Aras Kargo Şubesi’nde bir paketten sızan kimyasal nedeniyle çalışanlar karantina altına alındı, olay yerine itfaiye ve sağlık ekipleri yönlendirildi.

Alınan bilgiye göre, Darıca Bayramoğlu şubesinde kargo olarak gönderilen kimyasal sıvı dışarı akıca çalışanlar sağlık kurumu ve itfaiyeye haber verdi. Sağlık ekiplerinin çalışanlardan 4’ünü karantinaya alırken diğer çalışanlara ise hava verildi.

Sağlık ekiplerinin karantina altındaki 4 kişiyi kimyasal bir tehlikeye karşın yıkama işlemi yapacağı ifade edildi.

Öte yandan kargo şubesinin etrafı giriş ve çıkışlara kapatıldı.

VALİLİKTEN YAZILI AÇIKLAMA

Darıca İlçesi Bayramoğlu mevkiisinde faaliyet gösterem bir kargo firmasında meydana gelen patlama olayı ile ilgili olarak, Kocaeli Valiliği yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada saat 11:45 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un talimatlarıyla bölgeye Ambulans, İtfaiye, AFAD ve güvenlik birimleri yönlendirildiği ve çevre güvenliği dahil gerekli tedbirlerin alındığı belirtildi.

14 KİŞİ ETKİLENDİ

Valiliğin açıklamasının devamında şu ifadeler kullanıldı. “İlk belirlemelere göre taşınmak üzere bir firmadan teslim edildiği anlaşılan ve içinde kimyasal madde bulunan malzemenin nakliyesi sırasında sızıntı meydana gelmesinden kaynaklı geçici zehirlenme olayının yaşandığı tespit edilmiştir. Olaydan etkilenen 14 firma çalışanının genel durumları iyi olmakla birlikte, 4’ünün hastanelerde takipleri devam etmektedir. Bahse konu madde ise 110 ekiplerine bağlı Kimyasal olaylara müdahale ekibince olay yerinden güvenli bir şekilde alınarak gerekli incelemelere başlanılmıştır. Olayla ilgili çok yönlü inceleme başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur”

Haber ve fotoğraflar: Cengiz Akgün

screenshot-20231116-123247-whatsapp-kopya.jpgscreenshot-20231116-123301-whatsapp-kopya.jpgscreenshot-20231116-123325-whatsapp-kopya.jpgscreenshot-20231116-123414-whatsapp-kopya.jpg

screenshot-20231116-123507-whatsapp-kopya.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum