Karbon Girişimcilik Programı Demo Günü gerçekleşti

Karbon Girişimcilik Programı Demo Günü gerçekleşti

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. iş birliğinde Karbon Girişimcilik Programının son aşaması olan DEMO Günü etkinliğinde 6 başarılı girişim iş fikri.

İlimizin önde gelen kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine ve yatırımcılara Kocaeli Sanayi Odası Konferans Salonu’nda sundular. 

 

Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş ve Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi AŞ. iş birliğinde girişimcilik ekosistemine genç girişimciler kazandırılması ve bu girişimcilere yeni fırsatlar sunulması amacıyla Karbon Girişimcilik Programını hayata geçirdi. Karbon Girişimcilik Programı kapsamında inovatif ve teknolojik fikirleri olan girişimciler programa başvurularını yapmış ve bu başvurular arasından 13 takım programa kabul edildi.  Programa kabul edilen takımlar 6 ay boyunca yoğun bir hazırlık, eğitim ve mentorlük süreci sonunda iş fikirlerini olgunlaştırıp ticarileşme yolunda Demo Günü ile yatırımcıların önüne çıkarak finansman destekleri için fırsat yakaladılar. 

 

“FİKİRLERİ HEP BİRLİKTE DİNLEYECEĞİZ”          

Kocaeli Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan etkinlikte Kocaeli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü İlhan Aydın, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, Kocaeli Üniversitesi Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Oğuzhan Urhan, KOSGEB Müdürü İbrahim Ustaömer ve Kocaeli Sanayi Odası Genel Sekreteri Memet Turabi katılımcılar arasında yerlerini aldılar. Açılış konuşmalarında Prof. Dr. Oğuzhan Urhan Karbon Girişimcilik programının süreçleri ile ilgili bilgiler paylaşırken, katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Nilgün Fığlalı, “Karbondan elmasa dönüşme serüveninde girişimcilerin fikirlerini olgunlaştırmalarına destek olmak ve bu yolculuklarında yanlarında olmak çok kıymetli. Bugün de elmasa dönüşmüş fikirleri hep birlikte dinleyeceğiz” dedi. Konuşmacılar arasında yer alan Memet Turabi ise, “Kocaeli Sanayi odası olarak bu etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Oda olarak sahip olduğumuz sanayi ve yatırımcı ağı ile programa katkı vermek, ileriye dönük olarak iş birliklerinin güçlenerek arttırmak ve geleceğin önemli konularında bir araya gelmek istiyoruz” dedi.

 

DETAYLI BİLGİLER VERDİ

 Açılış konuşmalarında yer alan Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Sayın İlhan Aydın konuşmasında programın ilimiz için önemini vurgularken, ilimizi hakkında güncel bilgiler vermeyi de ihmal etmedi. Kocaeli Üniversitesi Genel Müdür Yardımcısı Nesrin Aydın ise Karbon Girişimcilik Programını tanıtan sunumu ile katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Ayrıca Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Takım Lideri Ahmet Şen ise kurumlarının çalışmalarını anlatan sunumu ile programda yer aldı. Demo Günü’nün yıldızları 6 başarılı girişimin sunumları ile program asıl heyecanına ulaştı. Yatırımcıların karşısına çıkan her bir takım iş fikirlerini, ekiplerini, kazandıkları başarıları, ürün ve hizmetlerinin süreçlerini, planlarını ve yatırım ihtiyaçlarını dile getirdikleri beşer dakikalık sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumları sonunda yatırımcılardan gelen soruları da yanıtlayan girişimciler kısa sürede kendilerini anlatmayı başardı.

Haber: Ahmet Zeki AYAR

 

demo-2.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.