Kaliteyi düşüren otel tatilci çifti ev sahibi yaptı!

Kaliteyi düşüren otel tatilci çifti ev sahibi yaptı!

Gurbetçi Özbey – İbrahim Seldüz çifti Didim’e ikinci kez tatile geldiklerinde, ilk konakladıkları oteli tercih etti ama kalite yükselsin diye beklerken tersini yaşadılar. Onlar şimdi Didim’de ev sahibi

dizi-kapak.jpg

Demedim mi Didim Diye

Aktan USLU

11- Kafa nereye biz oraya!

 

**

 

Aydın’ın Didim İlçesi’nin neden tercih edildiğini Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’a sorduğumuzda, yanıttan önce geri çevirdi ve Gebze Bölgesi ilçelerinden Didim’i tercih edenlerin, neden o tercihte bulunduklarını sordu. Bir ara interaktif hale gelen görüşmede hemen hemen aynı yanıtlar, sonuçlar ortaya çıktı. Vakti zamanı geldiğinde bu diziden değerlendiririz. Ancak aynı sonuçların çıkması şaşırtmamalı.

ÖRTÜŞEN İSTATİSTİKLER

Sermaye tarafından bakınca üretimin, emek tarafından bakınca emeğin “başkenti” diye tanımlanan; Anadolu’nun ve Karadeniz’in her tarafından hayli; Akdeniz, Ege, Güney Marmara ve Trakya’dan kısmi göç alan Gebze’nin istatistikleri, Türkiye’de hangi konuda istatistik yaparsanız yapın, hayli örtüşür.

11 AY BOYUNCA “ŞİMDİLİK” BOŞ

dizi-manset.jpg

Almanyalı gurbetçi emekçi çift, Özbey – İbrahim Seldüz, geçtiğimiz yıllarda iki kez Didim’e gelmişler. Çeşitli otellerde konaklamışlar. Üçüncü gelişlerinde ise konakladıkları yer, bu sefer kendi yerleri. Bu yılın başlarında edindikleri daireyi kullanıyorlar. Daire yılın bir ayı dolu, 11 ayı boş ama şimdilik. İleride, sezonluk veya süreli kiralama yöntemine gidebilirler.

GURBETÇİ EMEKÇİLER

Özbey Süldüz (46), İbrahim Seldüz (52) yaşında. İki çocukları ile tatile gelmişler ancak çocukları bir gün önce Denizli’ye bağlı Pamukkale’ye gidip gelmişler. Süldüz çifti ile Dedenin Yeri Restaurant’ta, öğlen saatlerine doğru görüştük. Çocukları uykuda, istirahatte idi.

İbrahim Seldüz, emekliliğine daha 15 yıl olduğunu, bugüne kadar üç dört işyeri değiştirdiğini, içinde bulunduğumuz süreçte karı koca Varta pil fabrikasında çalıştıklarını söyledi.  

TATİLE DE EV BAKMAYA DA GELDİK

Aile, Maraş’ın Pazarcık İlçesi eşrafından. Didim’i tercihlerindeki sebeplerinden biri hemşerilerinin de hayli yoğun olmasından ötürü olsa gerek: “Ekonomik şartlardan ötürü her yıl tatile çıkamadığımız oluyor ama hemen her sene gelmeye çalışıyoruz. Didim’e iki defa tatil için geldik ama bunun yanı sıra birkaç defa ev bakmak, almak için geldiğimiz de oldu.

HİZMET KALİTESİNİ DÜŞÜRDÜLER

Otelde konakladığımız gelişlerimizde hak ettiğimiz hizmeti hiç alamadık. İlk gelişte tercih ettiğimiz oteli, ikinci gelişimizde de tercih ettik ancak hizmet çıtasının yükselmesini beklerken aksine düşüşüne tanık olduk. Otelimizin lokasyonu çok iyi ama çok düzensizdi. Hizmetleri o kadar iyi değildi. Kliması çalışmazdı. Her tatilcinin aradığını bizde ararız, yeterince hijyenik değildi.”

TERCİHİMİZDEN ÖTÜRÜ MEMNUNUZ

Türkiye’ye geldiklerinde aile ve akraba ziyareti de yaptıklarını belirten çift daha önce Antalya’nın Side, Alanya, Manavgat gibi ilçelerinde tatil yapmış. Memlekete yakın olmasından ötürü Mersin’i tercih ettikleri de olmuş. Didim’i, “Ege’de çok güzel tatil yeri. Arabayla gidecek olursanız, gittiğinizde beğenmezseniz yakınlarında benzer tatil belde ve ilçeleri de var. Buranın denizi, kumu, sahili çok iyi. Nem yok. Kaldı ki Mersin’de nemden durulmuyor. Didim’in havası da fena değil. Didim hoşumuza gitti ve ev almak içinde burayı tercih etmekten memnunuz.”

 

dizi-dortlu.jpg

 Hatice Taylan, Miray Yalçın, Nehir Yalçın, Elisa Yalçın

 

**

Anne Taylan: Benlik değil

Kocaeli’nin Gebze İlçesi ile sınır komşusu olan İstanbul’un Tuzla İlçesi sakinlerinden Hatice Taylan ve kızı Miray Yalçın, gurbetçi emekçiler dizimize beşinci bölümde konuk olan, Döndü Çoban ile ailesinin işlettiği, Güney Altınkum’daki Dedenin Yeri Restaurant’ta görüştük.

https://l24.im/GWcEh

Sohbete Taylan’ın torunları, Yalçın’ın kızları 12 yaşındaki Nehir ve 3.5 yaşındaki Elisa da eşlik etti.

SEFERİHİSAR, ÜRKMEZ HARİKA BİR YER

Hatice Taylan’ın ilk denizli, plajlı, kumsallı yaz tatili deneyimi İzmir’in Seferihisar İlçesi’ne bağlı Ürkmez’de gerçekleşmiş. Anlata anlata bitiremedi. Bu yıl da tatiline aynı yerde başlamış. Kızı ve damadının daveti üzerine tatilini tamamlamak üzere, ilk defa Didim’e gelmiş:

“Sürekli tatile çıkamıyorum. Bu yıl ikinci tatil deneyimim. Seferihisar’a bağlı Ürkmez, bizlere –ben yaştakilere- göre harika bir yer. Gençler için de bence ideal bir yer ama orta yaş kesimi, yaşlılar için huzurlu ve sakin bir yer.

Didim’e gelince; denizi, plajı çok kalabalık. Yürüyüş alanlarında yürünemiyor. Bu sebepten ötürü bir daha tatile çıktığımda Didim tercihlerim arasında yer almayacak. Buraya kızımın daveti üzerine geldim. Damadıma da teşekkür ediyorum. Güzel ağırlıyorlar.”

 

dizi-anne.jpg 

DÜNYALIYIM:  Aslen Kastamonu İlçesi’ne bağlı Azdavay İlçesi eşrafından olan Hatice Taylan çok sayıda doğa gezisine, tatiline katılmış. Azdavay’a da gitmiş. Tarlada, harmanda çalışıp inekleri otlattığını çok iş yaptığını belirten Taylan, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ile hemşeri olduğunu gazetemizden öğrendi. Taylan, “Kimseye ‘nerelisin’ diye sormam. Dünyalıyız, Türkiyeliyiz” dedi.

**

TAYLAN’IN KIZI YALÇIN:

Denizi ve plajı temiz ve

güzel. Yine tercih ederim

 

dizi-kizi.jpg

Miray Yalçın ile kızları Didim’e tatile, aile reisinden sebep gelmişler. Mesleği berberlik olan eşinin yaz mevsiminde Didim’in yanı sıra benzer konumdaki ilçelerde, illerde çalıştığını belirten Yalçın, kiraladıkları bir apart dairede konakladıklarını söyledi. Konakları yere ödedikleri bedelin karşılığını alıp almadığını sorduğumuz Yalçın, “Beklediğimizin karşılığını alamadık” derken kızı Nehir de devreye, “Yemeği yok” diye girdi. Annesi devam etti: “Hareket edemiyorsun. Odaları dar. Pişen yemekler dün akşamdan beri tüpgazın üzerinde. Kokuyor.”

“EŞİM NEREYE BİZ ORAYA!”

İki senede bir tatile çıkabildiklerini, mesleği berberlik olan kocasının İzmir dahil olmak üzere çok sayıda benzer yerde mesleğini sürdürmesinden sebep bu sefer Didim’e geldiklerini belirten Yalçın, “Didim’i çok sevdim. Denizi ve kumsalı güzel, temiz. Ama aşırı kalabalık var” diye konuştu.

İleride tatile çıkmaları durumunda Didim’i yine tercih edeceğini kaydeden, “Dört dörtlük değil ama yine gelmek isterim” diyen Yalçın ilçenin tarihi ve turistik yerleri gezmeye fırsat bulamadıklarını söyledi.

 

**

BELEDİYE TEMİZLİK İŞLERİNE TAM PUAN!

Plajda güneşlenirken çöp

toplanıyor: Başka yerde yok

 

dizi-plaj-g.jpg

 

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’ı dizimizde ilk beşinci bölümde ağırlamış, sorumuz üzerine, “Şikâyetlere gelince; ilçenin yerleşik nüfusunun yedi katı nüfusa hizmet vermeye çalışıyoruz. Ama buna rağmen çöp toplama ve sokak temizliği konusunda çok fazla övgü alan bir belediyeyiz” yanıtını vermişti.

https://l24.im/KL4

Ya vatandaş ne diyor aynı konuda..

 

dizi-plaj-1.jpg

Hatice Taylan ve kızı Miray Yalçın, Özbey – İbrahim Seldüz çifti ile yaptığımız görüşmelerde belediyenin hizmetlerine de, özellikle çöp toplama üzerinden sorguladık. Hatice Taylan, “Gördüğüm kadarıyla belediye güzel çalışıyor. Güneşlenen insanların yanından çöpleri topluyorlar. Bu uygulama başka yerde yok” dedi.

İbrahim Seldüz ile Almanya’da yaşadıkları kentin belediyesi ile Didim Belediyesi’ni kıyaslamanın doğru olmadığını söyledi. Soruyu, yanlış algılandığı gerekçesiyle tekrarladık. “Çöpler doğru düzgün toplanıyor. Yollar biraz sıkıntılı” yanıtını aldık.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.