Kadinsan’da karakterler farklı konu hep aynı!

Kadinsan’da karakterler farklı konu hep aynı!

CHP Gebze Kadın Kolları, 25 Kasım etkinliğinde BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nu kadına şiddeti teşhir eden Kadinsan isimli oyunda ağırladı. 2014 yapımı 8 yaşındaki oyunun güncelleştirilmiş halinde de karakterler farklı, konu hep aynı

Yaşa Erdoğan başkanlığındaki CHP Gebze Kadın Kolları, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü etkinlikleri kapsamında BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nu, Kadinsan isimli tek kişilik oyunda ağırladı. Derya Ağdaş’ın toplumun farklı kesimlerinden şiddete uğrayan kadınları canlandırdığı oyun beğeniyle izlenip oyun bitiminde tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı. 2014 yapımı oyun günümüzden örneklerle güncelleştirildi. Ağdaş tebrikleri BİLKAR Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl ile birlikte kabul etti. Oyunun müzikleri Gökhan Bütün, Murat İşlek ve M.Zeki Dursun tarafından hazırlanırken dans ve kareografisi Nisa Naz Kavaklı’ya ait.

                                                                      

 

Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’ndeki oyunu CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve Gençlik Kolları Başkanı Mert Doğan, Gebze Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Saide Arslan Çalışkan ve belediye meclis üyesi Şahin Yılmazel, İYİ Parti Gebze İlçe Kadın Politikaları’ndan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Gönül Vursal ve yöneticiler, Gebze Belediyesi eski Başkanı Mehmet Emin Akın ve eşi Yıldız Akın, CHP Çayırova Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan, Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, ÇYDD Gebze Şube Başkanı Nurcan Çınar, ADD Gebze Şube Başkanı Nilgün Aydın, Gebze EYT Derneği Başkanı Nuh Erdoğan Erdoğan, CHP Gebze İlçe eski Başkanı Yakup Yılmaz ve eşi Aysel Yılmaz, Kadın Kolları eski Başkanı Safiye Pesen, CHP Darıca İlçe eski Başkanı Korkmaz Özdemir, İl Genel Meclisi eski Üyesi Telat Osmanoğulları, BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, BMİS Gebze 1 No’lu Şube Kadın Komisyonu Başkanı Gamze Fırat, CHP Gençlik Kolları eski Başkanı ve Kocaeli eski milletvekili adaylarından Kemal Nişancı ve eşi Melek Seyhan Nişancı, CHP Güzeller Mahalle Başkanı Yasemin Savrancık Aktay, Gebze Musiki Topluluğu – GEMUT Derneği Başkanı Emin Yüken ve yönetimi de izledi.

 

icic-004.jpg

7005-002.jpg

Derya Ağdaş ve Abbas Kırçıl oyun sonrası tebrikleri birlikte kabul etti.

 

7006-003.jpg

CHP Gebze İlçe Başkanı Gökhan Orhan ve eski İlçe Başkanı Yakup Yılmaz, Darıca İlçe eski Başkanı Korkmaz Özdemir ve partili yöneticiler

 

7013.jpg

Saide Arslan Çalışkan, Şahin Yılmazel, Yaşa Erdoğan ve eşi Nuh Erdoğan Erdoğan

 

7007-002.jpg

Yıldız – Mehmet Emin Akın

 

7008-001.jpg

Gönül Vursal ve İYİ Partili yöneticiler

 

7009-a.jpg

CHP Gebze Gençlik Kolları Başkanı Mert Doğan ve yönetim kurulu üyeleri

 

7010-002.jpg

Safiye Pesen, Nilgün Aydın, Nurcan Çınar

 

7011-001.jpg

Gebze Musiki Topluluğu Derneği yönetici ve üyeleri

 

7012-001.jpg

Gamze Fırat ve arkadaşları

 

7014-001.jpg

Nurhan Banu Üner, Meryem Meriç ve Eylem Bahadır

 

7015.jpg

Yasemin Savrancık Aktay ile parti üyeleri ve arkadaşları

 

7016.jpg

CHP Arapçeşme Mahalle Örgütü

 

7017.jpg

 

7018.jpg

 

7019-001.jpg

 

7020-002.jpg

 

**

 

CHP GEBZE KADIN KOLLARI BAŞKANI YAŞA ERDOĞAN

 

İsteklerimiz Anayasal

hak ve taleplerdir

 

CHP Gebze Kadın Kolları Başkanı Yaşa Erdoğan etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kentin kadınları olarak alanlarda olduklarını hatırlatıp taleplerini tekrarladı. Erdoğan ayrıca özetle şunları kaydetti:

“Kadınlar için yaşam, her geçen gün ekonomik krizin yüküyle gittikçe ağırlaşıyor. Bunu sokaktan, alanlardan, basından, sosyal medyadan biliyoruz. Bizzat kapı kapı gezerek kadınları dinleyerek, yaşayarak mutfaktaki yangının büyüklüğüne tanıklık ediyoruz.

Biz kadınlar bu yoksulluğu, güvencesiz bu yaşamı, kadın cinayetlerinin, tacizlerin, tecavüzlerin ve çocuk istismarlarının son bulmasını istiyoruz. Yasalarla uluslararası sözleşmelerle yaşamlarımızın korunmasını istiyoruz. İsteklerimiz, taleplerimiz imkansız değil, lütuf değil, Anayasal hak ve taleplerdir.

CUMHURİYETİN IŞIĞINDA YİNE KURACAĞIZ

Anadolu’nun her yerinde, gerek sokakta gerek fabrikada, atölyede, tarlada, evde, okulda, yaşamın içinden en hayati ve ortak sorunlarımızı yaşayarak ve gözlemleyerek tespit ettik.

CHP, iktidarında ilk sırayı kadın ve çocukların sorunlarına yönelik çözümlerine yer vereceğini ilan etti. İnanıyoruz ki yaşamı hep birlikte, Cumhuriyet’in ışığında yine kuracağız.

5 ARALIK’A ATIF

Kadınların seçme ve seçilme hakkını kazandığı günümüz olan 5 Aralık şimdiden kutlu olsun. Avrupa’nın birçok ülkesinde kadınlar bu hakkını henüz kazanmamışken genç Cumhuriyet’in kadınları bu haklarını ve daha birçok hakkını elde etmişti. Cumhuriyet, kadının yaşam güvencesi ve sigortasıdır.

Ülke yönetimlerinin rejimlerinin kadınların hayatı konusunda ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isterim. Cumhuriyet rejiminin kadınlar için yaşamsal önemini komşu ülkede katledilen Mahsa Amin olayı gösterdi. Cumhuriyetin kurucularından başta Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda hayatlarıyla bedel ödeyen tüm silah arkadaşlarını, devrimcileri saygıyla anıyorum.”

 

3001-005.jpg

Yaşa Erdoğan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.