“Kadınlara baskının nedeni siyasal iktidardır”

“Kadınlara baskının nedeni siyasal iktidardır”

CHP MİLLETVEKİLİ HÜRİYET:CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.  Hürriyet...

CHP MİLLETVEKİLİ HÜRİYET:

CHP Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.  Hürriyet kadınlara yönelik baskıların ana nedenin mevcut siyasal iktidar olduğunu ileri sürdü.

Hürriyet şunları ifade etti, “8 Mart 1857 'de Amerika'da dokuma işçilerinin daha iyi çalışma koşulları istemiyle greve gidip polisin işçileri fabrikaya kilitlemesi sonrasında çıkan yangında hayatını kaybeden kadın işçilerin mücadelesinin üzerinden 160 yıl geçmesine rağmen işgücüne katılım ve eşit işe eşit ücret konularında kadın erkek eşitliği dünyada ve ülkemizde sağlanabilmiş değil.

ŞİDDET, BASKI, İSTİSMAR

Kadına yönelik şiddet, töre cinayetleri, kız çocuklarının evlilik adı altında cinsel istismarı ülkemizde geçtiğimiz bir yıl içinde öne çıkan kadın ve insan hakları sorunları olmuştur. Parkta spor yaparken hamile olduğu halde şiddet gören; şort giydiği ve başörtü taktığı için darp edilen kadınlarımız sadece ve sadece karanlık bir zihniyetin doğurduğu fikirlerin kurbanlarıdır.

Bunun tek sorumlusu ise karanlık düşüncelerini günden güne halkımıza empoze eden, fikir ve düşüncesi aynı olmadığı için insanları terörist ilan eden iktidardan başkası değildir.

160 yıl önce greve giden kadınları canlı canlı yakan zihniyetle aynı doğrultudaki anlayışlarla olan mücadelem sadece ana muhalefet partisi mensubu bir milletvekili olmamdan ötürü değil, Türkiye şartlarında yaşayan bir kadın ve bir anne olmamdan dolayıdır.  Bu duygu ve düşüncelerle, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, kadınların kişi güvenliği, dokunulmazlığı, eşitlik, özgürlük, adalet ve geleceği üzerinde karar alma hakkı taleplerinde ve mücadelelerinde yanlarında olduğumuz kamuoyunca bilinmesini isteriz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.