Kadınlar ‘Kadın hakları ‘  panelinde buluştu

Kadınlar ‘Kadın hakları ‘ panelinde buluştu

Kocaeli AB Bilgi Merkezi ve TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ‘Kadına Şiddetle Mücadele ve Kadın Hakları’ konulu panel gerçekleştirildi.

AB Bilgi Merkezleri, ülke çapında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenliyor. Bu kapsamda Kocaeli AB Bilgi Merkezi ve TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda ‘Kadına Şiddetle Mücadele ve Kadın Hakları’ konulu panel gerçekleştirildi. Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Konferans Salonu’nda gerçekleşen panelde Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Aysun Kılınç ile Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi  Av. Hande Özok sunum yaptı.

Moderatörlüğünü Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu Üyesi Elif Bilgisu’nun üstlendiği panel; TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık, icra kurulu üyeleri,  İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Av. Sibel Solakoğlu, KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, Kartepe Kadın Eli Üretim ve İşletme Kooperatifi  Başkanı Ece Çiftçi, TEV Kocaeli Başkanı Derya Kurt ve çok sayıda kadın katılım sağladı.

 

İSTATİSTİKLERİ PAYLAŞTI

İlk olarak kahvaltıda bir araya gelen kadınlar daha sonra panele geçti. Panelin açılış konuşmasını TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu İcra Kurulu Başkanı Nurcan Babalık gerçekleştirdi. Babalık, “TBMM sunulan Hacettepe üniversitesi istatistiklerine göre Kadına şiddet sayıları 10 yıl içinde 3 kat artmış bulunmaktadır. Her 10 kadından 4’ü şiddete maruz kalmaktadır. Yapılan araştırmalar göre eğitim düzeyi düşük kadınlar daha çok şiddet mağduru olmaktadır. Eğitim düzeyi arttıkça şiddet oranları düşmektedir. İlk, orta ve lise düzeyindeki kadınlarda şiddete uğrama oranı yüzde 10-14 arasında değişirken lisans mezunu kadınlarımızda yüzde 7 olarak görülmektedir. 2019 verilerine göre Türkiye OECD ülkeleri arasında Kadına şiddet oranı yüzde 38 ile ilk sıralarda yer almaktayız” dedi.

 

KADIN HER ALANDA GÜÇLENMELİ

Sözlerine devam eden Babalık şunları kaydetti: “Kadınların hayatın her alanında güçlenmesi, sürdürülebilir kalkınmanın vazgeçilmez unsurudur. Ancak, ülkemizde maalesef ki bu durum hala istenilen düzeyde değil.  Türkiye’de kadının işgücüne katılım oranı yüzde 32.6’dır ve bu oran OECD ülkeleri arasında alt seviyedir. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu olarak, bu seviyeyi yükseltebilmek adına geçmişten günümüze çeşitli eğitim programları ve projeler yürütüyor, Kadın Girişimciler Kurulu ekosisteminde yer alan girişimci kadınlarımızla birlikte sürdürülebilir kalkınma adına gayret gösteriyoruz.

 

GİRİŞİMCİLİK KÜLTÜRÜNÜN GELİŞMESİ

TOBB Kadın GirişimcilerÜst Kurulu’nun çalışmalarının yanı sıra il kadın girişimciler kurullarımız da olağanüstü çaba göstererek kadınlarımızın iş hayatında daha etkin rol alması ve iş hayatında karşılaşılan sorunların çözümü adına çeşitli program ve eğitimler düzenlemektedir. Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu olarak amacımız, bölgemizdeki kadın girişimcilik potansiyelinin geliştirilmesi ve daha donanımlı hale getirilmesidir, ayrıca girişimcilik kültürünün gelişmesini sağlamaktır” diyerek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

 

KADIN HAKLARI KONUSUNDA BİLGİLENDİRDİLER

Açılış konuşmasının ardından Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Av. Aysun Kılınç ile Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Üyesi  Av. Hande Özok kürsüye çıkarak, kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamındaki çalışmalar, kadının toplumsal hayatta varlığının güçlendirmesine yönelik çalışmalar ve  kadınlara hakları konusunda bilgilendirmede bulundu. Panelin ardından soru-cevap kısmına geçilerek program sonlandırıldı.

 

panel-2-001.jpg

 

Haber: Aleyna SEVENCAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.