İzmit Körfezi'nde Kırlangıç Yakalandı

İzmit Körfezi'nde Kırlangıç Yakalandı

İzmit Körfezi'nde uzun yıllardır yapılan temizlik çalışmaları ve son dönemde hayata geçirilen dip çamuru temizliği sayesinde, Körfez'in hem yüzeyinde hem de dibinde canlı popülasyonu arttı. Artık Körfez'de birçok av meraklısı, mavi sulara attığı oltayla mercan balığı, kırlangıç, karagöz, istavrit, mezgit ve lüfer gibi çeşitli balık türlerini yakalayabiliyor.

İzmit Körfezi, yıllardır yapılan çalışmalar, alınan tedbirler ve uygulanan denetimlerin yanı sıra, son dönemde hayata geçirilen dip çamuru temizleme projesiyle adeta kendine geldi. Son yıllarda onlarca farklı göçmen kuş türüne ev sahipliği yapan İzmit Körfezi'nde, deniz yüzeyinde olduğu gibi deniz dibinde de canlı popülasyonu arttı. Eskiden görülmesi neredeyse mucize olarak kabul edilen yunuslar, artık her gün farklı bir kıyıda görülmeye başlarken, balık avı meraklıları da attıkları oltalara takılan çeşitli balık türleriyle karşılaşmanın mutluluğunu yaşıyor.

OLTAYA TAKILDI

Geçtiğimiz günlerde İzmit Körfezi'nde oltaya takılan ıstakozun ardından, bugün de Gölcük Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Serkan Sidal'in oltasına büyük bir kırlangıç balığı takıldı. Bu anlar, Sidal'in yanındaki arkadaşları tarafından kaydedildi.

Kaynak:Abbas Çakar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum