İtibar yönetiminin önemi ve iyileştirmelere konuşuldu

İtibar yönetiminin önemi ve iyileştirmelere konuşuldu

Gebze Teknik Üniversitesi’nin uluslararası çalışmalarının bir parçası olan derecelendirme çalışmaları kapsamında itibar yönetiminin önemi ve iyileştirmelere yönelik bir toplantı düzenlendi.

GTÜ Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıya Ar-Ge’den sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Dekanlar, Bölüm Başkanları ve Yardımcıları, Enstitü Müdürleri, Danışman Harun Elkıran ve ekibi, Derecelendirme Komisyonu Üyeleri ve Sürdürülebilirlik Komisyonu Üyeleri katıldı.
Toplantı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz’ın açılış konuşması ile başladı. Kurnaz, üniversitenin uluslararası alanda görünürlüğünün önemini vurgulayarak söz konusu görünürlüğün arttırılmasının ekip işi olduğunu hatırlattı. Uluslararası alanda gerçekleştirilen tüm faaliyetlerin bir uzantısı olan uluslararası itibarın iyileştirilmesinin yapılan tüm çalışmaları etkilediğini anlatan Kurnaz, aynı farkındalıkla çalışmalara destek sağlayan herkese teşekkürlerini iletti.

KOORDİNATÖRLÜĞÜN VARLIK NEDENİ VE FAALİYETLERİ
Ardından Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Melek Özkan, Sürdürülebilirlik Komisyonu Üyelerini tanıtarak başladığı konuşmasında koordinatörlüğün varlık nedeni ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Yıl boyunca yapılan tüm faaliyetlere sürdürülebilirlik bilincinin eşlik etmesi gerektiğini vurgulayan Özkan, “Yeni bir uygulama ile lisansüstü öğrencilerden tezinin sürdürülebilirlik ile ilişkisini açıklaması istenebilir, SDG (Sustainable Development Goals)’lerden hangisi ile ilişkili? Projelerde ve yayınlarda bu durumu önemsiyoruz, eğitim kapsamında da aynı farkındalıkla yaklaşabiliriz” dedi.
Sürdürülebilirlik Ofisi Koordinatörlüğü’nün faaliyetleri hakkında bilgilendirici sunumdan sonra Derecelendirme komisyonu Başkanı Prof. Dr. Didem Gözüpek Derecelendirme Komisyonu Üyelerini tanıtarak başladığı konuşmasında, mevcut durumda derecelendirme ekibinin çalışmaları ve derecelendirmelerin üniversiteler için ne ifade ettiği hakkında kısa bir bilgi verdi ve detayları aktarması için sözü Danışman Harun Elkıran’a bıraktı.

ULUSLARARASI İTİBAR DAHA ÇOK PROJE, DAHA ÇOK ARAŞTIRMA DEMEK
Danışman Harun Elkıran, derecelendirme sistemlerinin hayatımızdaki yerini gündelik yaşamdan örnekler ile aktardı: “Bir yemek yiyeceğimiz zaman bile gideceğimiz yerin kaç puan aldığına bakıyoruz ve ona göre bir tercihte bulunuyoruz. Derecelendirmeler hayatın her alanında. Üniversite seçerken de artık bu derecelendirmeye bakılıyor. Öğrenci, dünya sıralamasında kendine yer bulabilmiş, ilk 100’de olan üniversitelerde okumak istiyor. Bu bize aynı zamanda birçok alanda kendiliğinden kapılar açıyor. Örneğin, uluslararası alanda iyi bir itibara sahipseniz uluslararası öğrenci hareketliliğiniz daha fazla oluyor, öğrenci sizi tercih ediyor. Uluslararası iş birliklerinde de yine aynı şekilde üniversiteler sizi tercih ediyor, sizinle çalışmak istiyor. Uluslararası itibar daha çok proje, daha çok araştırma demek. ”

BEYİN FIRTINASI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Son olarak Danışman Harun Elkıran, mevcut ilişkilerin sürdürülebilir olması için gerekli olan yöntemleri sıraladı ve dünyadan örneklerle üniversitelerin sıralamalarını ve en çok hangi ülkeler ile etkileşim halinde olduklarını paylaştı.
Danışman Harun Elkıran’ın ranking sistemlerini tanıttığı, önemini vurguladığı sunumun ardından interaktif kısımda katkı sağlamaya, sorun çözmeye yönelik beyin fırtınası gerçekleştirildi. Hocalardan gelen öneriler ve sorular eşliğinde üniversitenin uluslararası alanda iyileşmesi yönünde neler yapılabileceği, nasıl yapılacağı ve ne kadar sürede gerçekleştirilebileceği üzerinde tartışıldı.
Ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Işıl Kurnaz, gerekli iyileştirmelere inanan, katkı sağlayan ve vakit ayıran herkese bir kez daha destekleri için teşekkürlerini ileterek toplantıyı sonlandırdı.

TURGAY ÇÖPOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.