İstihdam seferberliği toplantısı Güzeloğlu başkanlığında yapıldı

İstihdam seferberliği toplantısı Güzeloğlu başkanlığında yapıldı

Milli istihdam seferberliği kapsamında iş ve meslek danışmanlarıyla gerçekleştirilen toplantı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla...

Milli istihdam seferberliği kapsamında iş ve meslek danışmanlarıyla gerçekleştirilen toplantı Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Toplantıya; Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nun yanı sıra Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik, İş Kur İl Müdürü Ulvi Yılmaz, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Nurettin Nacar ve İş Kur’a bağlı iş ve Meslek danışmanları katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan tören, İş Kur İl Müdürü Ulvi Yılmaz’ın İş Kur’un hedefleri ve faaliyetleri ile ilgili bilgilendirme sunumu ile devam etti.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu’nun yaptığı konuşmada; “Başlatılan çalışma Türkiye ölçeğinde istihdam gibi ekonomimizin en önemli ve en temel sorunlarından birisinde köklü ve yapısal bir dönüşümü amaçlıyor. Son açıklanan verilerde yüksek düzeyde seyreden özellikle genç işsizlikte önemli oranda artan işsizlik sorunlarında bu büyük ülkenin derinliğini, zenginliklerini, dinamiklerini ve birikimini kullanarak bunu aşağıya çekmek, kesin bir yapısal çözüm  üretmek adına; bu ülkenin tüm birikimlerinin, tüm kurumlarının, kişilerinin birleşmesi gerekiyor. Bu perspektiften baktığımız zaman Kocaeli,  Türkiye’yi geleceğe taşıyan, güçlü birikimi, sahip olduğu zenginlikleri ve dinamikleriyle 2023, 2053 ve 2071 gibi tarihimizin önemli dönüm noktalarını hedef alan büyük ve kutlu yürüyüşüne önemli zenginlikler sunan bir potansiyeldir. Bu açıdan Kocaeli’nin sadece en önde değil, Türkiye’ye model olması hem olağandır hem de doğaldır. Bu buluşma Türkiye’de il ölçeğinde ilk yapılan ve hedeflemeleriyle de öncü olan bir buluşma oldu. Ortaya konulan hedeflerde Kocaeli’ye yakışan hedefler oldu. Yaklaşık 60 bin kişilik bir istihdamın yılsonuna kadar sözü verildi. Biz doğru adımları atarsak, İş gücü piyasasının talepleri doğrultusunda gerekli alt yapı çalışmalarımızı doğru yaparsak, kurumun kesimlerle arasındaki bağlantıyı sağlam kurarsak bu hedefi aşacak birikimi ve zenginliği taşıyoruz. Bütün organize sanayi bölgelerine, odalarımıza, birliklerimize her düzeyde yeni dönemin bilgilenmesi gereken bütün paydaşlarına büyük bir heyecanla bilgilendirme toplantıları yapıyoruz. Adı Milli Seferberlik ise seferberlik ruhu ve heyecanı bize gerekiyor. Bu yolculuk, buna inanan, gövdesiyle, bütün varlığıyla bu konuda çalışan bir ekiple ancak başarılı olacaktır.  Ayrıca bu hedefleme 2017 yılının sonuna kadar olmakla birlikte Mart ayı sonu itibarıyla 1’nci etap sonuçlarını, Cuma günleri haftalık değerlendirme sonuçlarımızı alacağız” diyerek, iş ve meslek danışmanlarına teşekkür ederek, toplantının hayırlı olmasını diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.