IŞIKLAR İÇİNDE UYSUN…

IŞIKLAR İÇİNDE UYSUN…

ÜNLÜ PSİKOLOG İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ, IŞIKLAR İÇİNDE UYSUN…                Ünlü...

ÜNLÜ PSİKOLOG İÇİN ÇOK ÜZGÜNÜZ, IŞIKLAR İÇİNDE UYSUN…

                Ünlü Psikolog Alper ENGELER Moda’da kaldırıma yaptığı kedi evi yüzünden komşusu tarafından öldürüldü, İzmir Balçova’da yaşlı adama komşusu olan kadın sokak ortasında saldırdı, Üsküdar’da sokağa kedi evi koyan gençlere bir grup saldırdı. Bu hafta içinde duyduğumuz haberlerdi bunlar.

                Bir yandan duyarlılık artarken sokak canlarına, bir yandan insanlığını kaybetmiş bir grup ta var çevremizde. Peygamberimiz Hz. Muhammed’in çok sevdiği bir kedisi varmış, kedisi Müezza'yı o kadar çok severmiş ki, Müezza bir gün sedirde oturan Hz. Muhammed'in giysisinin ucunda uyuya kalmış. Her kedi dostu gibi uyuyan bu güzelliğe kıyamayan Hz. Muhammed, Müezza'yı uyandırmaktansa giysisinin ucunu usulca keserek kalkmayı tercih etmiş. Şimdi geldiğimiz çizgiyle ne kadar da uzaktayız bu tutumdan.

                Kış mevsiminde kaldırımda ya da bahçenin bir ucunda yaşayan, başını pencereden çıkarmadıkça görmediğimiz, sorumluluğunu yüklenmediğimiz, acaba aç mı, tok mu diye kaygısını dahi duymadığımız bir can neden bu kadar rahatsız eder ki bir insanı. Neden tahammül edemez ki kendinden başka bir canın da yaşamasına. Yaşasın ama benden uzakta olsun, zihniyeti çok yaygın. Ancak ondan uzak bir yerde mutlaka başkaları yaşıyor. Çünkü doğal ortam kalmadı çevremizde maalesef.

                Bizler saldırıya uğrayan, hayatını kaybeden yüreği kocaman insanlar için çok üzgünüz. Saldırıya maruz kalanlara geçmiş olsun diyor, hayatını kaybedenlerin ışıklar içinde uyumasını diliyoruz. Verilen cezalar arttırılmadıkça bu olayların yaşanması her zaman olası. Gerekli önlemlerin hukuksal alanda alınması ve bu olayların bir daha yaşanmaması umuduyla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.