Irak sınırından Suriye sınırına askeri sevkiyat

Irak sınırından Suriye sınırına askeri sevkiyat

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Irak sınırına geçen yıl getirilerek 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın ’Şehit Ercüment Türkmen...

ŞIRNAK’ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Irak sınırına geçen yıl getirilerek 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın ’Şehit Ercüment Türkmen Kışlası’na konuşlandırılan zırhlı askeri araçlardan bir bölümü bugün TIR’lara yüklenerek Hatay’a doğru gönderildi.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Çankırı’da bulunan 28’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’na ait Geliştirilmiş Zırhlı Personel Taşıyıcı (GZPT) ve Zırhlı Personel Taşıyıcılar (ZPT) ile çok sayıda tank yüklü TIR, geçen yıl Irak sınırında bulunan Silopi ilçesine getirilerek 172’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı ’Şehit Ercüment Türkmen Kışlası’na konuşlandırılmıştı.

Irak sınırından Suriye sınırına askeri sevkiyatTürkiye-Suriye sınırının Afrin bölgesindeki gelişmeler nedeniyle dün çok sayıda boş TIR tarihi İpek yolu üzerinden Silopi ilçesine gönderildi. Silopi ilçesine getirilen TIR’lar ile bu sabah zırhlı personel taşıyıcıların bir kısmı yüklenerek Silopi’den Gaziantep ve Hatay tarafına gönderildi.

Irak sınırından Suriye sınırına askeri sevkiyat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.