İNSANLIĞINIZ ÖLDÜ MÜ?

İNSANLIĞINIZ ÖLDÜ MÜ?

DARICA’DA SOKAK HAYVANLARINI TOPLAMA EKİPLERİ: İNSANLIĞINIZ ÖLDÜ MÜ?               ...

DARICA’DA SOKAK HAYVANLARINI TOPLAMA EKİPLERİ: İNSANLIĞINIZ ÖLDÜ MÜ?

                Belediyelere bağlı sokak hayvanlarını toplama ekibi şu anda zabıtaya bağlandı. Bizler Darıca’da Sokak hayvanlarıyla ilgilenen gönüllüler olarak müdürümüz Yücel ARSLAN Bey’i ziyaret ettik. Sorunlarımızı paylaştık. Bizleri en çok yoran olayınsa ekipleri takip etmek olduğunu özellikle belirttik. Pasif, insanlara yakın olan canların alınarak şehir dışarına atılması, insanların şikâyetlerinin değerlendirilmesinde sorgulamanın iyi yapılması, şikâyetin gerçekten gerekli mi, yoksa tahammülsüzlük veya ego nedeniyle mi yapıldığının belirlenerek harekete geçilmesi konusunda dikkatli davranılmasını rica ettik. Henüz emen yavruların şikayet üzerine alındıklarını, annelerinin yakalanamadığı halde bu yavruların alınmasının onları ölüme terk etmek olduğunu söyledik. Çok verimli bir toplantı olduğu izlenimi ile ayrıldık müdürümüzün yanından.

                Ancak akşam henüz 2 aylık olan mahallemizin köpeğinin 5 yavrusunu beslemeye gittiğimde annenin tedirginlikle ortada dolaştığını gördüm. Ağzında yavrularına getirdiği yiyecek sağa sola koşturuyordu. Bulamadık yavruları. Sonra ekiplerin bu yavruları alıp, Balçık Köyü üzerindeki ormanlık alana atıldığını öğrendik. Henüz emen, anne himayesindeki 5 yavru. Ne yapar bunlar ormanda, henüz kemik ve mama yiyemiyorlar. Kar kapıda geliyor. Görüşmeye dair bütün umutlarımız söndü. O kadar çok ki böyle olaylar ve mağduriyetler. Bunlar sadece tanık olduklarımız.

                Bir tarafta şikâyetçi vatandaş, bir tarafta bakıma hala ihtiyacı olan yavrular. Ne yapılmalı:

                Kış mevsimindeyiz. Dışarıda 1 dk fazla zaman geçirmek istemiyoruz. Koşa koşa evimize geliyoruz. Peki, dışarıda bahçede yaşayan bu canlar bizim hayatımızı ne kadar olumsuz etkiler. 1 ay daha orada kalıp emseler annelerini, bakmak isteyen gönüllüler de besleseler, ölür müsünüz mesela. Sizin kapılarınız, pencereleriniz kapalı, ilgilenmiyorsunuz. Emek vermiyorsunuz. Üşümüşler mi, açlar mı umurunuzda değil, ne kadar olumsuz etkileyebilir dışarıdaki minicik canlar sizi, ayrıca size yaşama sevinci vermez mi?

                Peki, ekipler yavruların bu kadar küçük olduğunu görünce; bunlar emiyor hala, şu anda almamız etik olmaz, ayrıca günah, ölüme göndermek olur bu diyemez miydi? 5199 sayılı kanuna göre aldığınız canları belediye sınırları dışına atma hakkınızın olmadığını bilmiyor musunuz? Bu kadar mı zor 5 minicik canı sığdırmak koca mahalleye. Yazıklar olsun insanlığımıza…


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.