“İklim değişikliği tehlikesine karşı mücadele ertelenemez!”

“İklim değişikliği tehlikesine karşı mücadele ertelenemez!”

Birleşik Metal İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, iklim değişikliği tehlikesine karşı mücadelenin ertelenemez olduğu vurgulandı.

Birleşik Metal İş Sendikası  Genel Yönetim Kurulu yaptığı açıklama ile iklim değişikliğine ve yapılması gerekenlere dikkat çekti.
Birleşik Metal İş Sendikası açıklamasında şunlar ifade edildi:
“Dünyamız ve Türkiye taşıyla, toprağıyla, ağacıyla, ormanıyla kısacası topyekun doğasıyla ve iklim değişikliği nedeniyle büyük bir tehdit altındadır.
Dünyanın büyük bir tehlikeyle karış karşıya olduğu bilim adamları tarafından sabitken ve Türkiye de en riskli ülkeler arasındayken çevre sorunlarına duyarlı her türlü girişim büyük bir önem arz etmektedir.
Kapitalizm ve dev şirketler çıkarları uğruna dünyayı havasıyla, toprağıyla ve suyuyla acımasızca tarumar ederken, başta ABD olmak üzere büyük devletlerin bu konudaki fütursuzca tavırları dünyayı iklim değişiyle sonuçlanabilecek büyük bir yıkıma doğru sürüklemektedir.
SU KITLIĞI
Kaynaklara olan talebin artması, gittikçe artan biyolojik bozulmaya ve biyo çeşitliliğin azalmasına neden olmuştur. Su kaynaklarının tükenmesi ve kirlenmesi, ciddi problemlere neden olmaktadır. Su kıtlığı, 2025 yılına kadar dünya nüfusunun üçte birini etkileyecek duruma gelebilir.
Su, enerji, toprak ve orman gibi kaynakların, ekonominin temellerini oluşturduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ülkemizde ve tüm dünyada birçok insanın geçimi, bu kaynaklara bağlıyken gelişmeler ne yazık ki yaklaşan tehlikenin çok ciddi boyutlara vardığını, tedbirlerin bir an önce alınması gerektiğini ve ertelenemez olduğunu göstermektedir.
TÜRKİYE TEHDİT ALTINDA
Türkiye’de ise daha da olumsuz bir görünümle karşı karşıyayız. En son yaşanan şaibeli orman yangınları, bir ağaç ve doğa katliamına dönüşen Kazdağlar’ında yaşananlar bu vurdumduymazlığın son halkaları olarak vicdanlarımızı sızlatmaktadır.  
Diğer yandan yaşanabilir bir çevre ve sürdürülebilir bir iklim için büyük bir tehlike anlamına gelen Türkiye’deki sera gazı emisyonları son yıllarda katlanarak artmaktadır.
Aynı zamanda, Türkiye, iklim değişikliğinin olumsuz etkilerine en çok maruz kalan hassas bölgelerden birinde yer almaktadır. Bu yüzden, diğer bölgelerle karşılaştırıldığında Türkiye için yerinde ve iddialı iklim eylemi, rekabetçi, kaynaklarını verimli kullanan ve düşük karbonlu bir ekonomi ve dirençli bir toplum oluşturmak açısından gereklilik arz etmektedir.

İKLIM ACIL DURUMU HEMEN ŞIMDI
İşte bu direnci oluşturmak ve geliştirmek adına çeşitli sivil toplum kuruluşlarından oluşan “Sıfır Gelecek” kampanyası kapsamındaki “İklim Acil Durumu Hemen Şimdi” başlığıyla düzenlenen etkinliğin özel bir önem taşıdığına ve herkesin gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğine inanıyoruz.
Bu nedenle biz DİSK/Birleşik Metal-İş sendikası olarak bu girişime her türlü katkıyı vereceğimizi ve söz konusu etkinliklere katılacağımızı tüm kamuoyu nezdinde duyuruyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.