Hijyen önemi

Hijyen önemi

 

Sağlıklı yaşam için hijyen çok önemli. Bu önem, bulaşıcı hastalıklar ve mikrop bulaşım riski yüksek alanlar açısından bakıldığında can alıcı bir sorun. Bu soruna yönelik önlem alıcı adımlar atan kişi, kurum ve kuruluş, alkışı hak etmektedir.

Geçtiğimiz günlerden birinde, önüme düşen haber metinlerinden biri de bu konuyu içeriyordu. TÜRKİYE’DE BİR İLKİ YİNE MEDİCAL PARK GEBZE YAPIYOR;

Berber ve kuaförler çok hijyen olacak

Medical Park Gebze Hastanesi Türkiye’de bir ilke imza atıp, bölgedeki berber ve kuaförlere bulaşıcı hastalıklar eğitimi vermeyi planlamış, bu planı da kamuoyu ile paylaşıp yürürlüğe koymuş.

 Gerek kadın, gerekse erkeklerin en çok ziyaret ettiği mekânların başında berber ve kuaförler gelir. Kişisel bakım konusunda vazgeçilmez mekanlar haline gelen berber ve kuaförler hayatımızın temel unsurları arasında yer alıyor. Fakat toplu kullanıma açık olan bu mekanların hijyen durumu hep kafalarda soru işareti oluşturmuştur. Ve,

bu işyerlerinde görev yapan personelin hijyen ve sağlık konusunda ne derece eğitimli olduğu kafa karıştırıcı sorular arasındadır.

Medical Park Gebze Hastanesi ile Gebze Berberler Kuaförler Odası’ nın birlikte düzenleyeceği  ‘’Sağlıkla Eğitim’’ sosyal sorumluluk projesi, işte bu kafa karıştırıcı soruları ortadan kaldıracak niteliktedir.

Hastane yönetimi, Gebze, Darıca, Çayırova ve Dilovası’nda faaliyet gösteren berberler ile kuaförlere sağlık, hijyen ve bulaşıcı hastalıklar konusunda eğitim verecek. Eğitimler hastanede gerçekleştirilecek. Proje kapsamında, bölgedeki berberler ve kuaförler, bulaşıcı hastalıklar konusunda bilendirilmeye başlandı bile.

Gebze Berberler Kuaförler Odası Başkanı Kenan Çelik,  Dermatoloji Uzmanı Dr. Kenan Dibek tarafından verilen eğitimin önemine vurgu yaparken, “Bu eğitimleri hem üyelerimizi hem de müşterileri koruma açısından çok önemsiyoruz. 850 üyemiz için başlattığımız sağlıkla eğitim sosyal sorumluluk projesi ile yeni bir çağ başlatıyoruz. Eğitimler, özellikle tatil günlerinde yapılacaktır’’diyerek, konunun takipçisi olacaklarının işaretini veriyor.

Evet, berber ve kuaförlerin, bu konuda bir farkındalık eğitimine ihtiyaçları olduğu bilinen gerçek. Hizmet veren kuaför ve berberler, hizmeti alanların karşılaşılabileceği saç ve deri problemlerine karşı artık daha bilinçli olacak.

Bu açıdan çok önemsediğim projeye, umarım oda üyeleri eksiksiz katılır ve yaratılmak istenen farkındalıktan nasibini alır. Çünkü, bu alandaki hijyenin önemi öncelikli olarak fark edilip dikkatli olunmalıdır.

Bu tarz projeler, toplumsal bilinci yükseltip daha kaliteli ve sağlıklı yaşam için atılan adımları gerçek kılar. O nedenle, bu alanda yürütülecek eğitim içerikli her türlü sosyal proje, çok ama çok önemlidir.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştiriyoruz’ havasına kapılmadan, projenin içeriğinin gerçekleşme oranını artırıcı adımlar atılması gerekmektedir.

Dolayısıyla, berber ve kuaförden yararlanan insanlarımız, artık bu tür işyerlerindeki olası salgın hastalıklardan daha fazla korunur hale gelecektir.

Gebze Berberler Kuaförler Odası ile ilgili hastane yetkililerini, bu toplumsal duyarlılıkları dolayısıyla kutluyorum.

 

Projenin, yaygınlaştırılarak kapsadığı alanın genişletilmesi gereğini de anımsatıyorum…

Bu yazı toplam 83 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi