Hedefimiz bilim, sanayi ve  teknoloji toplumu olmak

Hedefimiz bilim, sanayi ve teknoloji toplumu olmak

“Bir Patent Fikrim Var” yarışmasının ödül töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti. Vali Yavuz, ‘’ Hepimizin hedefi; bilim, sanayi ve teknoloji toplumu olmaktır‘’dedi.

Türkiye’de patent farkındalığını artırmak amacıyla Özel Adem Ceylan Final Teknik Anadolu Lisesi, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi, TÜBİTAK Marmara Teknokent ve Adres Patent iş birliğiyle lise öğrencileri arasında yapılan “Bir Patent Fikrim Var” yarışmasının ödül töreni Vali Seddar Yavuz’un katılımıyla gerçekleşti.

Dünya Fikri Mülkiyet Günü ve Patent Haftası münasebetiyle bu yıl 4.’sü gerçekleştirilen ödül törenine Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra; Gebze Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Yayla, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tufan Saat, ilgili kurum müdürleri ve davetliler katıldı.

22.jpeg

KATILANLAR
Gebze Güzeller Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Tören; Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji Genel Müdürü Oğuzhan Ceylan, Adres Patent Yönetim Kurulu Başkanı Av. Ali Yüksel, Gebze Güzeller OSB Yönetim Kurulu Başkanı Adem Ceylan ve TÜBİTAK Marmara Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Deniz Yayla’nın açılış konuşmalarıyla devam etti.

24.jpeg
TEKNOLOJİ KULLANAN DEĞİL ÜRETEN TOPLUM OLMAK ÖNEMLİDİR
Bilim, teknoloji ve inovasyonun takip edilmesini ve bunun önemini her fırsatta dile getiren Vali Seddar Yavuz bugün de ödül töreni vesilesiyle davetlilere şu sözlerle hitap etti: “Değerli gençler, kıymetli konuklar, biz aziz Türk Milleti olarak dünyadaki en büyük milletlerden bir tanesiyiz. Şüphesiz büyük imparatorluklar kurulmuş ve büyük bir coğrafya yönetilmiş ama dünyadaki sanayi devriminin ıskalanması, koca bir imparatorluğun çöküşüne sebep olmuştur. Sanayi devriminin gerçekleştirildiği günden bugüne kadar hepimizin hedefi; bilim, sanayi ve teknoloji toplumu olmaktır. Bu konuda teknoloji kullanan değil üreten bir toplum olma sevdasıyla yanıp tutuştuk. Bu noktada Cumhuriyetimizin kurucusu eşsiz komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün muasır medeniyet seviyesinin üzerine ulaşma hedefi, tam da bilim sanayi, teknoloji yolculuğunun kendisidir. “
Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri tarafından, başvuru yapılan projeler arasından seçilen en iyi 5 projeye ödülleri takdim edildi.
Ödüllerin verilmesinin ardından toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle tören sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.