Hedefim fen lisesi sonra genetik mühendisliği

Hedefim fen lisesi sonra genetik mühendisliği

Neziha - Özer çiftinin kızları Vuslat ilk diplomasını Nisa Kreş’ten, ikincisini İl Genel Meclisi İO’dan aldı. Üçüncüsünü İl Genel Meclisi OO’dan almak üzere. Dördüncü hedefi Yücel Boru Fen Lisesi . Üniversitede ilk seçeneği, caymazsa genetik mühendisliği

vuslat-ozer-113.jpg

 

** Neziha -  Özer çiftinin 11 yıllık özlemi sonrası tüp bebek olarak dünyaya gelen Vuslat ilk diplomasını Nisa Kreş’ten, ikincisini İl Genel Meclisi İO’dan aldı. Üçüncüsünü İl Genel Meclisi OO’dan almak üzere. Dördüncü hedefi Yücel Boru Fen Lisesi için matematiğe ağırlık veren Vuslat’ın üniversitede ilk seçeneği, yine caymazsa genetik mühendisliği

 

Vuslat… Sözlük anlamı (sevgiliye) ulaşma, erişme, kavuşma.

Her ikisi de işçi Neziha – Hacı Özer çiftinin 11 yıllık özlemi sonrası tüp bebek olarak dünyaya gelen vuslatlarını sona erdiren kızları Vuslat şu sıralar haldır haldır matematik çalışıyor. Çünkü üstelik pandemi koşullarında liseye başlamaya hazırlanan Gebze Bölgesi’ndeki çok sayıda ortaokul son sınıf öğrencisinin hedefindeki Yücel Boru Fen Lisesi’ne, halk ağzıyla kapağı atmak için matematiğini biraz kuvvetlendirmesi gerekiyor.

ÜÇÜNCÜ DİPLOMASINI EDİNMEK ÜZERE  

1-389.jpg

Vuslat ilk diplomasını Gebze’nin Osman Yılmaz Mahallesi’ndeki Nisa Kreş ve Gündüz Bakımevi’nden, ikincisini Beylikbağı Mahallesi’ndeki İl Genel Meclisi İlkokulu’ndan aldı. Üçüncüsünü İl Genel Meclisi Orta Okulu’ndan almak üzere. Beylikbağı Parkı’nda görüştüğümüz Nisa, büyüyünce ne olacağına ilk altıncı sınıfta karar vermiş, astronotluk hedeflemiş. Sonra hevesi geçmiş. Kısa süre mimarlık da düşünen Vuslat’ın –caymaması halinde- iki seçenekli güncel hedeflerinin ilk sırasında genetik mühendisliği, ikinci sırasında tercümanlık var.

CANLI DERSİ ANLARKEN

ZORLANDIĞIM OLDU

 

  • Pandemide uzaktan eğitim sürecinde, zorlandınız mı?

 

  • Uzaktan eğitim, zor biraz. Camdan, canlı yayınlanan dersi anlamak biraz zor oluyor. Ama şu an yüz yüze eğitime geçtik. Zoom üzerinden çok fazla ders olmuyordu, şu ana kadar bazı zorluklar oldu. Uzaktan eğitim sürecinde, dershaneye de gittim. Çok olumsuz etkileri olmadı ama yani, zorlandığım yerler de oldu, evet.

 

OKULUMU GÜVENLİ

BULUYORUM. İÇİM RAHAT

 

vuslat-ozer-104-001.jpg

 

  • Yüz yüze eğitimde, pandemi koşullarında çok tartışılıyor. İçiniz rahat mı?

 

  • Haftanın dört günü yüz yüze eğitime gidiyorum. Okulumu temiz, güvenli buluyorum ve o anlamda içim rahat. Öğretmenlerimin de bana yansıyan herhangi bir kaygıları yok.

 

MATEMATİKTE EN AZ 15 NETİM OLMALI

 

  • Lise için hedefiniz nedir?

 

  • Yücel Boru Fen Lisesi’ni hedefliyorum. Kolay değil, puanı yüksek bir lise olduğunu biliyorum.  Şu an matematik haricinde bütün derslerim iyi ama matematiği de düzeltmeye çalışıyorum. Dershaneye o maksatla, takviye almak için gidiyorum. Yücel Boru Fen Lisesi’ni kazanabilmek için matematik netlerimin fazla, en az 15 falan olması gerekiyor. Şu an için, 7-8 net oluyor.

 

HEM EĞİTİM HEM ORTAM FARKLI OLACAKTIR

 

  • Neden fen lisesi veya Yücel Boru Fen Lisesi…

 

  • Fen lisesinde, oradaki eğitimin daha iyi olacağını düşünüyorum. Bir de arkadaşlık ortamı açısından, meslek lisesindekiler ile fen lisesindekiler farklı olacaktır diye düşünüyorum.

 

SON KARARIM. CAYMAZSAM!

 

  • Daha da büyüyünce, ne olacaksınız?

 

  • Büyüyünce ne olacağıma henüz net bir şekilde karar vermedim. Sıklıkla, çok değişiyor. Altıncı sınıfa giderken uzun süre astronot olmayı düşündüm. Zamanla ilgim azaldı. Ardından, bir süre mimar olmak istedim. Şimdiki hedefim, düşüncem ise genetik mühendisi olmak. Bir ay kadar önce, matematik ile sorunlu olduğumdan genetik mühendisliğine dair, ‘yapamam mı acaba’ diye düşündüm. Tercüman ya da genetik mühendisliği son kararım, caymazsam.

 

DİL ÖĞRENMEYE DE MERAKLIYIM

 

  • Neden genetik mühendisliği ve ikinci seçenekte, neden tercümanlık?

 

  • Genetik mühendisliğinin geleceği var. Günümüzde Corona var mesela. Genetik mühendisliği; şu anki küçük bakteriler ile ilgili veya kök hücre, genetiğe açık bir meslek. Konu olarak da ilgimi çekiyor. Biyolojiyi seviyorum. Onlarla uğraşmak hoşuma gider diye düşündüm. Tercümanlığı sevmem veya dil öğrenmem, iyi olacaktır. Dil öğrenmeye de meraklıyım.

 

 

 

 

6-290.jpg

 

Arkadaşlarla (08 Nisan 2018)

**

TÜP BEBEK OLDUĞUNU ANAOKULU YILLARINDA ÖĞRENMİŞ

 

Çok ayrıcalığım yok

Normal insanım ben

 

vuslat-ozer-111.jpg

 

 

Tüp bebek ya da bilimsel ismiyle in vitro fertilizasyon, bir yumurtanın sperm tarafından, vücut dışında suni olarak döllenmesi sürecidir. IVF, kısırlık tedavisinde diğer yardımlı üreme yöntemleri başarısız olduğunda kullanılan önemli bir tedavi yöntemidir. (Kaynak: Vikipedi)

Vuslat Özer’e tüp bebek mevzuunu annesine danışıp onayını alarak, babasının yanında sorduk. Tüp bebek olarak dünyaya geldiğini anaokuluna gittiği yıllarda öğrendiğini kaydeden Vuslat Özer, “Tüp bebek olarak çok ayrıcalığım yok. Normal insanım ben” diye konuştu.

Özer çifti 11 yıllık süreçte birkaç üzücü denemeye karşın pes etmemiş. Anne Neziha Özer o süreçte anlam veremedikleri şekilde, çevre baskısını da gördüklerini anlatırken Baba Hacı Özer, “Kızımın tüp bebek olduğunu, annesinin yanında konuştular. Ben de oradaydım. Bana dönüp, Baba ben tüp bebek miyim?’ dedi. ‘Eve gittiğimizde anlatırım’ dedim. Geçti öyle. Sonra öğrendi” dedi.

 

7-216.jpg

Anne ve babası Neziha – Hacı Özer ile Gebze Sendikalar Birliği’nin 01 Mayıs 2017’deki İşçi Bayramı mitinginde. BMİS Gebze 1 No’lu Şube’nin kortejinde.

 

**

BİR DÖNEM VOLEYBOLLA İLGİLENDİ. ŞİMDİ SU SPORLARI TAKIMINDA

Henüz golcü olmadı.

Golcüye top taşıyor

 

Vuslat Özer, futbola ilgisiz ve takım tutmuyor. Soran olursa, “Beşiktaşlıyım” diye geçiştiriyor. Maç izlemiyor.

Bir dönem voleybolla ilgilenmiş ancak okul takımında yer almamış.

Yüzmede çok iyi olmadığı için Gebze Olimpik Yüzme Havuzu’nda eğitimlere gittiği süreçte Eskihisar Su Sporları ve Yelken Kulübü’nün su sporları takımını duyup yazılmış:  “Anadolu Yıldızlar Ligi’ne gittik. Geçen mayıs finalleri oynayacaktık ama Corona’dan ötürü olmadı.

Kanatlarda oynuyorum. Çakılı diye bir oyuncu var ortada. Biz çakılıya taşımaya çalışıyoruz topu, o da gol atmaya çalışıyor. Biz henüz gol atacak seviyeye gelmedik.  Su topuna dair, maçlar olursa izliyorum ama oyuncular hakkında çok fikrim yok.”

 

4-538.jpg

 

Voleybolla ilgilendiği yıllar (03 Nisan 2016)

5-330.jpg

 

Spordan sonra Ayvalık tostu (12 Ekim 2017)

 

 

**

Vuslat Özer ile kıssadan hisse…

 

Biraz içine kapanığım, sanırım

 

vuslat-ozer-102.jpg

 

Kısa sorular üzerine yanıtlarından

“Dizilerde tercihim bilgim kurgu ve fantastik. Netflix kanalındaki diziler daha çok hoşuma gidiyor. Stranger Tings: Oradaki olayları çözmeleri heyecanlandırıyor, hoşuma gidiyor. Diğer dizileri izlediğim söylenemez.

Kitap, Anime diye bir Japon çizgi filmi türü hoşuma gidiyor. Kitapları da oluyor. Okumayı seviyorum.

İlk ve ortaokulu hep aynı okulda okudum. Çok okul değiştirseydim iyi olmayabilirdi. Arkadaş bulmakta zorlanıyorum. Biraz içine kapanığım sanırım. Aşmak için, çabalamıyorum. Birkaç çok iyi olduğum arkadaşım var.

Gebze’de yerel basını ilk annemden fark ettim. Gebze’de olan olayları falan yazıyorlar.

Haberleri arada izliyorum. Siyasetle ilgili, bir şey düşünmüyorum.

Gebze’de olmaktan, yani, mutluyum evet.

Belediye hizmetleri bana hitap ediyor.

Otobüs bilet fiyatları, bence iyi.”

 

 

2-20210427085634.jpg

23 Nisan 2012…

 

3-608.jpg

Okul şenliğinde

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.