Halil Yeni

Halil Yeni

HDP Listelerinden Seçime Giren Sosyalist Partilerin Adayları

HDP Listelerinden Seçime Giren Sosyalist Partilerin Adayları

Halkların Demokratik Partisi milletvekili seçimleri için adaylık listesini açıkladı. HDP tarafından Yüksek seçim kuruluna verilen listede çok sayıda Sosyalist Partinin temsilcileri yer aldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) kurucu üyelerinden sanatçı Barış Atay Hatay’dan aday gösterilirken yine TİP Kurucu Meclis Üyesi Erkan Baş İstanbul’da 1. Bölgeden aday gösterildi. Eski Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan Mersin’den, Devrimci Parti Genel Başkanı Musa Piroğlu, Sosyalist Meclisler Federasyonu’ndan Dilşad Canbaz, Halkevleri Genel Başkanlığı’nı önceki dönem yürüten Oya Ersoy İstanbul’dan, Ezilenlerin Sosyalist Partisi Eş Genel Başkan Yardımcısı Murat Çepni İzmir'den, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Adana'dan, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusrettin Maçin da Urfa’dan aday gösterildi.

 

HDP listelerinde Sosyalistlerin yanı sıra önceki dönemde Meclis’e giren Ermeni vekil Garo Paylan yeniden aday gösterildi. Paylan, bu dönem seçim bölgesi olan İstanbul yerine Diyarbakır’dan aday. Alevi kimliğiyle bilinen Turgut Öker ve Ali Kenanoğlu İstanbul’dan, Kemal Bülbül ise Antalya’dan aday gösterildi. Diyarbakır milletvekili olan Ezidî Feleknas Uca da bu kez Batman’dan aday gösterildi. Süryani kimliğiyle bilinen Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye Sorumlusu Sabro Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik de Mardin’den aday gösterildi.

 

Ayrıca son dönemlerde isimleri kamuoyunda sıkça duyulan Ahmet Şık İstanbul 2’nci bölgeden Veli Saçılık ise Ankara’dan aday gösterildi. Sanatçı Ferhat Tunç ise Aydın’dan aday gösterilerek listedeki yerini aldı.

 

HDP'nin Kocaeli milletvekili adayları da geçtiğimiz günlerde belli oldu. Sırasıyla 1 Ömer Faruk Gergerlioğlu - 2 FATMA YILDIRIM - 3 KUREYŞ BİLGİÇ - 4 YASEMİN ÜÇER - 5 ALİ DURSUN BUĞDACI - 6 MERYEM DEMİR - 7 ALAATTİN ENÜL - 8 FERHAT DEMİRELLİ - 9 MURAT OZAN - 10 DAMLA BAĞCİ - 11 NECATİ ALTINTOPRAK - 12 SEVİCAN YAŞAR - 13 KADİR YILDIRIMER listedeki isimler.

 

İlimizde geniş bir kesim tarafından tanınan, Petrol-İş Sendikası Kocaeli Şubesi eski Başkanı Ali Buğdacı, Sosyalist mücadele geleneğinden gelen biri.  Halen Kocaeli Demokrasi Girişimi Sözcüsü olan Buğdacı, 2004 yılında Alevi Kültür dernekleri şube başkalığı yaptı. Bir dönemde Kocaeli demokrasi girişiminin temsilciliğini üstlendi. Şimdi HDP listelerinden 5. sırada aday.

Bu yazı toplam 6344 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi