Hastane sözünü sözlü aldık. PTT söz dinlemedi!

Hastane sözünü sözlü aldık. PTT söz dinlemedi!

Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi ilçede tartışılan iki konuya dair gazetemize konuştu: “Bakanlıktan hastane sözünü sözlü aldık, sitede gözükmeyebilir. Yenimahalle’deki PTT için Yaşar Çakmak ile girişimde bulunduk. ‘Kapatacağız’ dediler

Çayırova’da nihayet Devlet Hastanesi kurulacağına dair iki yıl aradan sonra yapılan ikinci açıklama Çayırovalılar’ın bir kısmında umut ve sevince, bir kısmında da şüpheye yol açtı. Çayırova Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, 26 Kasım’da sosyal medyadaki sayfasından ve basına gönderilen haber metninde ihalenin 2021 yılının şubat ayında gerçekleşeceğini, inşaatının haziran ayında başlayacağını bildirdi.

SOYLUÇİÇEK POSTANEYE İŞARET ETTİ

Çiftçi’nin duyurusuna siyasetten tepki, CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek’ten geldi. Başkan Soyluçiçek, Çayırova’ya hastane kazandıracağını söyleyen Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin bunun mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini öne sürüp Yenimahalle’de kapatılan postaneyi işaret etti.

https://www.gebzehaber.net/hastane-yalanini-birak-postane-gercegine-bak-68707h.htm

TEKRAR… HAYIRLI OLSUN

Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde projenin yer almadığına çok sayıda kişi atıfta bulunurken biz de yaptığımız incelemede projeye dair bir iz bulamadık. Başkan Çiftçi bu detaya dair kısaca, “Sağlık Bakanlığı’nın sitesinde ilçemizdeki hastanenin yer alıp almadığı konusunu tam olarak bilmiyorum. Bakanlık ile kurduğumuz diyaloglar sonrası hastanenin duyurduğum şekilde başlayacağının sözünü sözlü olarak aldık. Çayırovamıza tekrar hayırlı olsun” dedi.

KENDİ EKONOMİK TASARRUFLARIDIR

Yenimahalle’deki PTT Şubesi’nin kapatıldığını, mahalledeki vatandaşların Özgürlük Mahallesi’ndeki şubeye gitmek zorunda kaldığını aktarıp Yenimahalle Muhtarı Yunus Köse’nin sosyal medyadan kampanya başlattığını hatırlattığımız Çiftçi şunları kaydetti:

“PTT Şubesi’nin kapatılmasına kayıtsız kalmadık. Her çalışma ve çabamızı duyurmuyoruz. Şubenin kapatılmasına dair KBB Başkanvekilimiz Yaşar Çakmak ile birlikte PTT Kocaeli Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz oldu. Yine açılmasını istedik. Ancak yanıt olarak işletmenin tasarrufunda alınan bir karar olduğunu söylediler. Sorumluluğumuzda olan bir kurum, işletme değil. Kendi ekonomik tasarruflarıdır.” (Haber Merkezi)

 

halil-eldemir-ile.jpg

 

Bünyamin Çiftçi, Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir ile. (11 Aralık 2019)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.