Hastane yalanını bırak postane gerçeğine bak

Hastane yalanını bırak postane gerçeğine bak

CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Çayırova’ya hastane kazandıracağını söyleyen Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin bunun mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini öne sürüp Yenimahalle’de kapatılan postaneyi işaret etti

Ülkemizde parti ve dönem farkı gözetmeksizin iktidar partisi belediye başkanlarının ilçeye gelen veya gelecek Hükümet yatırımları üzerinden propagandada bulunmaları vaka, o yatırımın gelmesi için varsa ellerinden gelen çabalamaları da vakadır. Ancak belediye başkanlarının yerel siyasetçi olmalarından sebep; yetki ve sorumluluklarında olmasa dahi müdahil olmaları gerekenler başka meselelerde vardır.

TOPLU TAŞIMA 2004’TE SORUNDU

2020’DE KÖRDÜĞÜM HALİNE GELDİ

Örneğin toplu taşımadan örnek verecek olursak bölgemizdeki belediyeler Büyükşehir Belediyesi yapılanması ile birlikte KBB kurulduğundan beri sorunlu olan toplu taşımaya, “Yetki bende değil” tembelliğiyle neredeyse oralı bile olmamış… Onların halkın çektiği eziyete rağmen suskunluğu ve seyirciliğinin de etkisiyle sorun, kördüğüm haline gelmiştir.

POSTANE KAPANIRKEN,

“HAYROLA?” DEMESİ BEKLENİRDİ

 

postaneeee.jpg

Çayırova’da da gelmesinde katkısı olmuş olsa dahi Sağlık Bakanlığı’nın kuracağını iddia ettiği, henüz bakanlığın da sitesinde yatırımlar bölümünde görülmediği söylenen hastane üzerinden Sağlık Bakanı’ndan çok propaganda yapan Bünyamin Çiftçi’nin; üstelik pandemi döneminde kapatılan PTT Şubesi’ne müdahil olması beklenirdi.

BEKLENTİLERİ KARŞILAMADI

 

postane-3.jpg

Yenimahalle Muhtarı Yunus Köse’nin çabasına destek olması beklenirdi. Beklentiler yerine gelmedi. CHP Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, yazılı açıklama ile tepki gösterdi. Soyluçiçek, Çayırova’ya hastane kazandıracağını söyleyen Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi’nin bunun mümkün olmadığını kendisinin de bildiğini öne sürüp Yenimahalle’de kapatılan postaneyi işaret etti:

HASTANE SENİN GÖREVİN DEĞİL

ptt-4-cihan-soylucicek.jpg

 

“Bünyamin Başkan sosyal medya hesaplarında, ‘Hastane müjdesi veriyorum’ diye flaş haberler atıyor. Evet, Çayırova’nın hastaneyle ilgili beklentisi yıllardır çok yüksek ama şunu anlamış değilim. Çayırova’nın koskoca belediye başkanı şunu unutuyor galiba. Devlet hastanesi senin görevin değil. Bir belediyenin burada yapacağı işler imardır, ilçenin sorunlarını çözmektir. Resmi  prosedürleri yerine getirmektir.

 

POPÜLER OLMAK İÇİN…

 

Proje aşamasından itibaren tamamı Sağlık Bakanlığı’nın bünyesinde ve yetkisinde. Yani sen Sağlık Bakanı adına da konuşmaya başladıysan sevgili başkan; önümüzdeki seçimlerde büyük bakanlardan biri olursun galiba. Çünkü takipçilerinizden görüldüğü gibi; Çayırova‘ya vermek istediğin bir katkı olmadığı için popüler olmak için genel siyaset yapıyorsun ki bu senin haddin değil.

MÜMKÜN OLMADIĞINI HERKES BİLİYOR

 

‘Hastane yapıyorum’ diyorsun. Kaç yataklı yapacaksınız? Nasıl bir şey olacak, bunu halka anlatın, ispat edin. Bunun yazısını gösterin biz de sizin yanınızda olalım, Çayırova’ya hastane kazandıracağınız için teşekkür edelim. Ama bunun mümkün olmadığını siz de ben de Çayırova halkı da biliyor çünkü henüz bununla ilgili hiçbir aşama kat edilmedi.

 

ÇOĞALTILMADI KAPATILDI

 

Bir diğer konu; malum pandemi dönemindeyiz. İnsanların kalabalık ortamlardan kaçınması için sabahtan akşama kadar gerek bütün yayın organları gerek devletin kurumları ilanlar veriyor. Şartlar ağırlaştı. İnsanların dışarda kalma olasılıklarının azaldığı, 65 yaş üstü insanların sokakta kalacağı saatlerinin kısıtlandığı bir dönemde genelde emekli kısmına daha çok işlem yapan PTT dediğimiz şubeler çoğaltılmalı idi. Aksine kapatılarak halka zulüm ediliyor.

 

BAŞKANA ULAŞAMAYINCA

VATANDAŞ MUHTARA ANLATIYOR

 

Siz hastaneden bahsediyorsunuz ve madem yerel siyaset yapıyorsunuz. Madem hükümet de sizde neden postanenin kapatılmaması için yapılan çalışmalara destek sunmuyorsunuz? 

 Muhtarların isyan ettiğini görüyorsunuz çünkü vatandaş muhtarlara dertlerini anlatıyor. Sizlerde zaman bulamıyor, göremiyor. Sizin de zaten umurunuzda değil Sayın Bünyamin Çiftçi.

 

BELEDİYENİN İŞLERİNİ ARTTIRIN

 

Sizden beklenilen Çayırova’nın yerel hizmetlerini toparlamanız. Acil tarafından Pandemi denilen zor dönemde halkın huzuru için sağlığı için belediyenin yapması gereken işleri biraz daha artırarak hizmet etmenizdir.

HASTANE YALANINDAN VAZGEÇİN

 

Sayın Başkan öncelikle hastane yalanından en azından içinde bulunduğumuz günlerde vazgeçin. Ardından Yenimahalle Muhtarı Yunus Köse’nin isyanına kulak verip yanında yer alın. Halka zulmeden PTT’ye karşı gerekli atılımlar için Ankara’ya madem öyle sizde gidin. (Haber Merkezi)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.