Halil Yeni

Halil Yeni

Güzelliğimiz Gücümüzden Gelir

Güzelliğimiz Gücümüzden Gelir

Birden fazla sendikaya üye oluna bileceğini söyleyen ‘’yasalarımız’’ bir kenarda dursun, Gebze’de 8 işçi daha sendika üyesi olup, sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten atıldı.  Onlar 100’den fazla ülkede 6 milyon bağımsız kadın satış temsilcisi çalıştıran AVON’un Gebze’de bulunan deposunda çalışan emekçiler.  

 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan AVON deposunda çalışan işçiler Depo, Antrepo, Gemi Yapımı, Deniz Taşımacılığı Sendikası’na (DGD-SEN) üye oldukları için işten atılınca depo önünde basın açıklaması yaparak geçtiğimiz günlerde direnişe geçtiler. 

 

Açıklamada, AVON deposunda 5 yıldır çalışan ve 7 arkadaşıyla birlikte işten atılan Akın Gerçek; işlerine dair tüm sorumluluklarını yerine getirmelerine rağmen sendikal faaliyette bulundukları gerekçesiyle işlerine son verildiğini bildirerek İş ve sosyal hakları geri verilene kadar direnişlerini sürdüreceklerini söyledi.  

 

AVON depoda 10 yıldır çalıştığını ve bu süreçte iki kez gösterdiği performanstan dolayı ödüllendirildiğini fakat sendikaya üye olduğu için işten atıldığını belirten Eylem Görgü ise; ‘Sendikaya üye olmak yasal hakkımız olmasına rağmen faaliyetlerimiz gerekçe gösterilerek işimize son verdiler.  Stratejisini kadın güçlendirme gibi toplumsal bir amaç üzerinden kuran AVON; meme kanseri, aile içi şiddetle mücadele gibi sosyal sorumluluk temalarını kullanarak, fabrika içinde ve dışında cinsiyetçi bir şekilde yaptığı kadın emeği sömürüsünü pazarlama ayağında da sürdürüyor. Depo önündeki direnişimiz taleplerimiz kabul edilene kadar kararlılıkla devam edecektir”  dedi. 

 

AVON yönetimiyse, yazılı bir açıklamayla işçilerin sendika üyesi olmaları nedeniyle işten atılmadığını, işçilerin birbirinden farklı ve münferit sebeplerle işten çıkarıldığını savunup işçilere uzun yıllar sürdüğü bilinen iş mahkemesine dava açma yolunu gösterdi. 

 

Sekiz işçinin üye oldukları gerekçesiyle işten atıldıkları Depo, Antrepo, Gemi Yapımı ve Deniz Taşımacılığı İşçileri Sendikası’ndan (DGD-SEN) Avon’un açıklamasına yanıt geldi. DGD-SEN, İşten çıkarmanın arkasında performans, işyeri kuralları gibi çeşitli nedenler sayıldığını fakat Avon’un işten çıkardığı işçiler arasında ‘en iyi çalışan’ ödülü alan işçilerin olduğunu bildirerek AVON’un yaptığı açıklamayı yalanladı. 

 

İşçilerin Gebze fabrika önünde direnişi devam ederken her Cuma İstanbul Kâğıthane’deki Avon Genel Müdürlüğü önünde eylemleri de sürüyor. Bu çağrıya kulak verin. ‘’Güzelliğimiz gücümüzden, gücümüz direnişten geliyor’’ 

Bu yazı toplam 1311 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Halil Yeni Arşivi