Gümüşspor GTÜ’de  2 bin yıllık yer edindi

Gümüşspor GTÜ’de 2 bin yıllık yer edindi

Çayırova Gümüşspor, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Gebze Teknik Üniversitesi’nde hatıra ormanı oluşturdu. Toprağa ortalama ömrü 2 bin yıl olan mavi selvi ağacının fidanı Çayırova Belediyesi desteğiyle dikildi

Çayırova Gümüşspor’da Adem Çelik başkanlığındaki yönetimin Gebze Teknik Üniversitesi’nin yeni rektörü Prof.Dr. Ali Hoca Mantar’a ekim ayı içinde gerçekleştirdiği “Hayırlı olsun” ziyaretinde taraflar arasında anlaşmaya varılan bir sözlü anlaşma hayata geçti.

gumus-agac-1.jpg

Çayırova Gümüşspor, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü’nde Gebze Teknik Üniversitesi’nde hatıra ormanı oluşturdu. Toprağa ortalama ömrü 2 bin yıl olan mavi selvi ağacının fidanı Çayırova Belediyesi desteğiyle dikildi.

KULÜP ADINA HATIRA ORMANI

 

gumus-agac-9.jpg

Kulüp Başkanı Adem Çelik ile birlikte koordinatör Abdullah Çiçekoğlu, futbol şube sorumlusu Yavuz Çelik, yönetim kurulu üyeleri Yahya Aktaş ve Ferhat Hocaoğlu, antrenör Eray Demirci ile birlikte sporculardan oluşan heyet üniversite tarafından kendilerine tahsis edilen, Çayırova Gümüşspor Hatıra Ormanı diye adlandırılan alanda mavi selvi ağaçlarının fidanlarını toprağa dikti. Fidanlar Çayırova Belediyesi tarafından tahsis edildi.

BAŞKAN ÇELİK’TEN TEŞEKKÜR  

gumus-agac-2-001.jpg

Çayırova Gümüşspor Başkanı Adem Çelik konuya dair açıklamasında, “Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in (A.S) ‘Kıyamet kopsa bile, o zaman elinizde bir fidan bulunuyorsa ve onu dikmek için de bir engel yoksa derhal o fidanı dikin’ hadis-i şerifini ilke edindik. Bu ilkemizin hayata geçmesinde katkıları olan; yer tahsisinde bulunan Gebze Teknik Üniversitesi ve sayın rektörümüze, fidanları temin eden Çayırova Belediyesi ve sayın belediye başkanımıza, toprakları fidana diken ve etkinliğimizi destekleyen Gümüşspor Ailesi’nin tüm fertlerine teşekkür ederim” dedi.

ORTALAMA ÖMRÜ 2 BİN YIL

Servi veya Selvi olarak halk arasında adlandırılan ve boyu 30 ile 35 metreye kadar uzayabilen bir ağaç türüdür. Koyu yeşil renkteki yaprak dokusu ile uzaklardan dahi dikkati çekebilen bir nitelik barındırır. Nemli topraklarda yetişen ağacın ortalama ömrü ise 2000 yıldır. Son derece yavaş büyüyen bir ağaç türüdür.

gumus-agac-11.jpg

Mavi Servi diğer servilere göre soğuğa daha dayanıklıdırMavi Servi kireçli topraklarda iyi bir gelişim göstermektedir. Aynı zamanda kurak kesimlerin yeniden ormanlaştırılmalarında başarı ile kullanılır. Mavi Servi iklim koşullarına son derece dayanıklı olup, çok değerli park ve süs bitkidir.

3 - 4 metre ara ile dikilir. Çit yapılacak ise 30 ya da 50 cm aralıklar en ideal dikim aralığı olacaktır. (Kaynak: Google Anonim)

 

gumus-agac-9-001.jpg

 

MİLLİ AĞAÇLANDIRMA GÜNÜ ÜÇÜNCÜ YILINDA

11 Kasım, 7 Kasım 2019’da Milli Ağaçlandırma Günü olarak ilan edilmiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karara gerekçeyi, “Ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip olan ormanlarımızı korumak, sürdürülebilir şekilde yönetmek ve gelecek nesillerimiz için yurdumuzu daha sağlıklı ve yaşanabilir kılmak amacıyla; milletimizin de desteği ile her yıl 11 Kasım gününün 'Milli Ağaçlandırma Günü' olarak kutlanması uygun görülmüştür” açıklamasında bulunmuştu.

 

gumus-agac-13.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.